Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Внимание! Най-ефикасните лекове за болно гърло!

Възпаленото гърло се предизвиква от различни вирус, бактерии, алергии, мускулна треска, редовно дишане през устата, или дори някои лекарства, като например антибиотици.

garloАко възпаленото гърло се причинява от вирус (като обикновена настинка) или от бактерии, има много неща, които можете да направите у дома си, за да се отървете от него бързо.

Първото нещо, което трябва да направите е да вземете един буркан с натурален мед. Медът е много добро средство против възпалено гърло, защото е доказано, че има антибактериални и противогъбични свойства. Също така, поради консистенцията на меда, той е много успокояващ за възпалено гърло, кашлица и бронхиални заболявания.

Второто нещо, което трябва да имате, е обикновена готварска сол. Ето какво да направите с тях.

  1. Първо трябва да намалите подуването, затова направете гаргара с топла вода и сол.
  2. Смесете една супена лъжица мед в 100 мл много топла вода (но не вряла и гореща) и пийте на малки глътки от тази смес. Не само ще успокои гърлото ви, но ще помогне да се премахнат бактериите.
  3. Въпреки, че може да бъде неприятно, защото предизвиква болезненост, пийте много течности, за да пазите себе си хидратирани и гърлото си влажно.
  4. Няколко пъти на ден, смучете ментови бонбони – лукчета с мента и евкалипт или други. Самото смучене отделя слюнка, която също държи гърлото влажно и го лекува.
  5. Въпреки че е очевидно, трябва непременно да споменем, че трябва да почивате! Тялото ви може да се лекува и да се пребори с инфекцията, когато не го товарите с други задачи.

А ето и една рецепта, която непременно ще ви помогне!

Билков чай с мед

1 супена лъжица мед

1/2 чаена лъжица смлян корен от джинджифил

1/2 чаена лъжица канела на прах

1/4 чаена лъжица лют червен пипер

Смесете всички съставки заедно в една чаша (250 мл) без меда и сипете вряла вода. Оставете да кисне 10 минути, прецедете, добавете меда (и сок от лимон по желание) и изпийте тази вкусна напитка точно преди лягане.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *