Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Репичките ни пазят от тумори

И най-вкусната зелена салата не е довършена, ако в нея няма репички

репички Репичките хем са богати на фибри, хем дават малко калории. Но най-важното, което може да се каже за този коренов зеленчук, е, че е полезен за здравето и преборва рака.

„Доказано е при изследвания с животни, че екстракт от червени репички (Beta vulgaris L.) ефикасно потиска развитието на тумори в различни органи“, се казва в бюлетин на Института за борба с рака в САЩ.

„Две други изследвания сравняват цитотоксичния ефект на екстракта и на антираковото лекарство доксорубицин (адриамицин) върху туморни клетки на простатата и на гърдата.

Оказва се, че екстрактът от репички действа също толкова ефикасно, колкото и лекарството – намалява растежа на туморите в рамките само на 3 дни. Този ефект вероятно се дължи на бетацианиновата съставка в репичките, наречена бетанин.“

Това не е първото научно съобщение за ролята на бетанина при блокиране на туморния растеж. Още през 1996 г. сп. „Кенсър летърс“ препоръча да се ядат репички при наличие на тумор. През 1992 г. пък бе доказано, че репичките предпазват от рак на дебелото черво при мишки.

Репичките дават сили и на спортистите. Сокът от тях доказано подобрява постиженията на мъжете в леката атлетика.

Те обаче са здрави и яки. А при болните от рак е нужно да се приема не сок, а концентриран екстракт от репички, и то редовно. Това обаче трябва да става под надзора на лекар, ако сте били лекувани от рак наскоро.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *