Лечение на кожни обриви с масло от чаено дърво

Чаеното дърво е родом от Австралия. Австралийските аборигени са използвали листата за лечение на порязвания и кожни инфекции. Те са мачкали листата и са ги прилага ли директно върху болната кожа.

Tea tree oilЕтеричното масло от чаеното дърво се произвежда от листата и кората  чрез  дестилация. Това масло се използва като съставка в много козметични кремове, лосиони и мазила. Маслото е ефективно лечение за много кожни заболявания, като херпес, мехурите на херпес зостер и варицела, брадавици, акне и обриви.

Вземете си масло от чаено дърво от билкова аптека и използвайте не разредено върху засегнатата област на кожата два пъти на ден. Неразредено масло не се прилага на големи области от кожата, тъй като тя може да се раздразни и да получите алергична реакция. За да сте сигурни, че това масло ще се понесе от кожата ви, първоначално намажете участък с големина, колкото хапче аналгин. Изчакайте 24 часа и тогава ползвайте върху участък, не по-голям от 5 см диаметър.

Ако трябва да покриете по-голям участък от кожата, разредете маслото от чаено дърво в билков чай от лайка – 5 капки масло на 100 мл чай. Използвайте два пъти на ден в продължение на една седмица.

Можете да добавите масло от чаено дърво към лосион или крем, който ви понася. Към 230 мл крем можете да добавите 2,5 чаени лъжички от маслото.

Всяко ново лечение опитвайте много внимателно, ако имате алергия или друго заболяване, което изисква консултация с лекар.

Как да накарате ноктите да растат по-бързо?

Оценете статията
Оценка 0 от 0 гласували

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.