ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Гениалните са невротици, но не всеки невротик е гений!

Учените доказаха връзката между гениалността и неврозата

ван гог Невротизмът е една от петте основни личностни черти. Те включват и откритост, съвестност, екстровертност и отстъпчивост. Изследователи от Кралския колеж в Лондон са сигурни, че невротиците, в по-голямата си част, са много талантливи личности, пише The Daily Mail. В подкрепа на твърдението те дават примери с Винсент Ван Гог, Исак Нютон и Уди Алън.

Невротиците постоянно изпитват редица негативни емоции и чувства, включително тревожност, страх, безпокойство, завист, ревност, отчаяние и самота. Смята се, че техния мозък е по-чувствителен към заплахи, за разлика от мозъците на другите хора. Според учените, невротичната тревожност е свързана с богато въображение.

Теорията стана ясна след изследване на мозъка, което показа, че има невронни вериги, отговорни за натрапчивите мисли. „Паник бутонът“ се намира в амигдалата (емоционалния център на мозъка). Той е главен виновник за неадекватната реакция на страх, от което се ражда въображаема заплаха. Експертите смятат, че активността в медиалната префронтална кора е свързана не само с натрапчивото чувство за страх, но и с творчеството.

До неотдавна се смяташе и, че бъркотията на работното място не позволява на мозъка да функционира нормално, защото хората постоянно се разсейват. Хаосът е още една от отличителните черти на невротиците. Но, в действителност е точно обратното. Учени от Университета на Минесота са установили: хората, които работят на бюро, което е пълна каша, могат да родят по-креативни идеи. Би трябвало да подчертаем, че заради различията, с които функционират мозъците на мъжете и жените, бъркотията по бюрото и креативността вървят ръка за ръка само при мъжете. Същото е и при невротиците. Невротичните жени са по-често шумни истерички, но не и гении.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *