ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Избавете се от опасното задържане на вода

Не подценявайте проблема

Задържането на вода е един от най-често срещаните и опасни проблеми.

Този проблем засяга най-често хората, които прекарват работния си ден седнали зад бюрото. Задържането на вода води до появата на целулит, подуване и освен това затруднява сериозно работата на органите.
До проблема може да се стигне и в резултат на прекомерната употреба на сол, недостатъчна консумация на вода, рязко напълняване, обездвижване и др.

Не се отчайвайте, тъй като за щастие има изход от ситуацията.
На първо място увеличете консумацията на продуктите, съдържащи магнезий. Можете да си го набавите и чрез приема на хранителна добавка като започнете с 200 мг, два пъти дневно.
Добавете към менюто си продукти като боб, леща, бадеми, лешници, орехи и нахут.

Не подценявайте проблема
Не подценявайте проблема

Контрастните душове също могат да ви бъдат от полза за решаването на проблема. Те оказват благотворно влияние върху целулита и насърчават работата на лимфната система.
Насочете струята първо към прасците си като постепенно я качвате нагоре. Движете струята през интервали от 1-2 минути. Целта е да стигнете от студена до поносимо гореща за вас вода и след това обратно.

При всяка възможност давайте почивка на краката си като ги вдигате нависоко.
Този малък трик ще подобри кръвообращението ви и ще подпомогне премахването на отока от крайниците.

Пийте повече вода. Макар да ви звучи банално, тя е от особена важност за решаването на този проблем, тъй като появата на отоците в нередки случаи се дължи на невъзможността на организма да изхвърли ненужната сол. Можете да засилите действието й като добавите няколко резена лимон, краставица и пресни листа мента, пише ezine.bg.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *