ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Съвети за диабетици: На какво да обърнете внимание, когато сте на круиз?

За много хора морският круиз е сбъдната мечта – плаващ рай, най-големият лукс. И въпреки опасните шведски маси, истината е, че почивката на кораб може да бъде толкова полезна и зареждаща, колкото самите вие поискате, дори да страдате от диабет. Затова опаковайте маратонките, банския и обувките за танци и следвайте нашите съвети. Ще се върнете от ваканцията си в идеална форма.

Стремете се да изгаряте повече калории, отколкото вкъщи. Това би трябвало да е лесно – можете да вместите 30 минути ходене по време на обичайната разходка на брега. А на средно голям кораб можете да изминете два километра само с четири обиколки на палубата за разходка, която е предвидена точно за това (няма да ви пречат шезлонги). А тук дори не броим раздвижването, което можете да направите в басейна, фитнеса или океана (не си забравяйте шнорхела).

Изберете си една „награда“ от шведската маса. Отвън лайнерите за разходка приличат на кораби. Но

Когато сте на круиз, внимавайте с какво се храните
Когато сте на круиз, внимавайте с какво се храните

щом веднъж се качите на борда, ви изглеждат повече като плаваща шведска маса. Преди да напълните чинията си, разгледайте всички блюда и си изберете едно малко ястие, с което да се поглезите, така че и вие да се почувствате като част от събитието, но без да прекалявате.

Бъдете нащрек за микроби. Лесно е да ви повали стомашен вирус, когато сте на разходка с кораб. Гаденето не само проваля прекарването, но и затруднява контролирането на кръвната захар. Решението е буквално в ръцете ви: мийте ги често. Правете го, след като сте докосвали предмети, които и другите пътници пипат, и преди хранене. За допълнителна сигурност дръжте шишенце дезинфектант за ръце в джоба си и го използвайте точно преди да сервират храната ви. Ще унищожите микробите, които може да са ви нападнали, докато сте отваряли вратата на трапезарията.

Запишете се в активните забавления. Някои от разходките на брега като обедите в известни местни ресторанти или разглеждането на забележителности от автобуса не изискват почти нищо повече от това да станете от стола. Но други, като разходките с велосипеди или плуването с маска и шнорхел, осигуряват страхотна тренировка. Някои круизи дори позволяват предварително да си запазите места за разходка на брега. Само не забравяйте да подберете такива, които отговарят на физическата ви подготовка. Ако имате съмнения, говорете с ръководителя на тези дейности.

Докато сте на брега, избирайте храната си внимателно (или си носете собствена). Храната на корабите обикновено е безопасна, но в зависимост от страната, в която се намирате, това не е задължително валидно и когато стъпите на брега. Избягвайте суровите плодове и зеленчуци, водата от чешмата, напитките с лед и храната, която се продава на улицата.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *