ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Болестта на Алцхаймер започва неусетно!

Болестта на Алцхаймер започва много дълго преди да се проявят дори най-леките й симптоми. Началото е дори 20 години преди тях, казва д-р Кумар Раджан от медицинския център в университета „Раш“. Той изследвал болни от алцхаймер и деменция в продължение на 18 години, а също възрастни хора без проблеми с паметта. Екипът му базира извода си на резултатите от тестове с 2000 пациенти на средна възраст 73 г., при които се оценяват мозъчните им функции.

AlzheimerОказва се, че при онези, които след време ще развият алцхаймер, справянето с тестовете се е влошавало през целия период на изследването. На практика при всеки спад в оценката на теста също с толкова се е вдигал рискът от болестта.

Изследването е описано в юлския брой на сп. „Неврология“. „Когнитивното разстройство се проявява още в предклиничната фаза на деменцията и много по-рано, отколкото се смяташе досега“, пише д-р Раджан.

Изследването е важно, тъй като дава повече време на застрашените от алцхаймер да вземат мерки срещу задаващата се болест и да я забавят.

Вече е установено, че това може да стане с повече движение, с промени в храненето, с четене на книги и с тренировки на мозъка с ребуси, судоку и др. Така незасегнатите от болестта зони на мозъка се стимулират и са активни, а освен това се трупа мозъчен „резерв“ за времето, когато болестта се прояви.

Подсилете здравето си с пъпеш!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *