ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Делфините лекуват! Вижте как!

Лечение с делфини – има такова нещо. Като метод на алтернативната медицина то се опира на убеждението, че контактът на човека с делфините стимулира имунната му система. И само за 10 дни се подобрява общото състояние на организма. Как точно се случва, учените не могат да обяснят, но имат хипотези.

dolphins-kidsУсилват човешкото биополе

Делфините влияят на човека екстрасензорно. По време на сеанс съзнанието му се променя и това личи по електроенцефалограмите преди и след него. Мозъчните ритми се забавят, синхронизира се електрическата активност на двете полукълба. Подобно е състоянието при медитация, хипнотичен транс, автогенен тренинг, холотропно дишане.

Играта с делфини усилва биополето на човека и увеличава производството на ендорфини. Чрез тях човек възприема позитивно околния свят.

Церят с ултразвук

Терапевтичният ефект на делфините се свързва и с въздействието на излъчвания от тях ултразвук. Човекът гледа с очите си, но делфините могат и със звук. Отпред на главата им над носа има малка изпъкналост – сетивен орган, който излъчва и приема ултразвукови вълни. Излъчената вълна се отразява от някакъв подводен обект и се връща. Чрез нея делфинът се ориентира какво има наблизо. На същия принцип работят и ехолокаторите.

Ултразвукът действа на клетките, подобрява пропускливостта на мембраните им и също усилва синтеза на ендорфини. Чрез своето ултразвуково възприятие делфинът „вижда“ всеки орган на човека, усеща неговите вибрации и ги настройва. Това води до благоприятни химични и електрични изменения: стимулира се дренажът на тъканите.

Помагат при аутизъм

Делфините лекуват предимно деца. Общуването с тях преобразява неконтактните деца с аутизъм, болест на Даун и с нарушения на нервната система. При хиперактивност, проблеми с говора, слуха и паметта, неврози, болести на опорно-двигателния апарат пак делфинът е насреща. Факт е, че и той предпочита да общува с деца.

Терапия с делфини има в САЩ, Русия, Мексико и Израел. Само във Флорида за 10 години с делфини са лекувани 800 деца от 39 страни.

Пациентът плува в басейн с 350-килограмов „усмихнат“ делфин. Децата си играят с него, като му подхвърлят топка или гумени обръчи, галят го по главата и му говорят. След такова общуване разсеяните деца стават по-съсредоточени и активни в училище.

След сеанса делфинът доктор отказва да „работи“, докато не си почине за 40-50 минути. Защо му е тази почивка, е неизвестно.

Коригират ли делфините психическото и физическото състояние на човека, или му въздействат да го направи сам? Ако причината е в животните, съзнателно ли го правят? Защо Плутарх твърди, че делфинът е единственото същество, което обича човека безкористно?

 

Петте енергии във фън шуй

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *