ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

3 Билки за превенция на рак на кожата

92-150H409395I96

Някои природни съединения могат да помогнат да се стимулира кожата и да я защитят.

Кети Уонг специалист по алтернативна медицина споделя, че най-често срещаният вид рак, е рак на кожата. Един  от шест американци заболяват от този вид. За да намалите риска е важно да се избягва ежедневното излагане на слънце. От 10 до 16:00 часа, слънчевите лъчи са най-силни. Опитайте се да стоите на сянка (или в закрито), колкото е възможно. Обличайте се в облекло от плътни тъкани, и прилагайте щедро количество слънцезащитен крем, широкоспектърен със фактор по-висок от 15. Носете слънчеви очила и шапка с периферия. Това е от съществено значение за предпазване на кожата от вредните ултравиолетови лъчи.

Безопасността от излагане на  слънце е най-важен елемент за превенция на рака на кожата. Някои природни съединения могат да помогнат да се стимулира кожата и да се защити. Въпреки ограничената научна подкрепа, тук ще изброим няколко възможни протектори за кожата.

1) Куркуминът

Известен с антиоксидантно и противовъзпалително действие, куркумина може да помогне да унищожи и предотврати растежа на клетките на меланома, според предварителни данни, публикувани още през 2005 г..

2) Зелен чай

При различни тестове, учените са открили, че пиенето на зелен чай може да предотврати клетъчното делене, което се случва в ранните стадии на рак на кожата. В проучване за неговото действие, намалявайки  консумацията му ултравиолетовата светлина увеличава туморния растеж. Други изследвания показват, че локално приложен зелен чай може да помогне за защитата на кожата от увреждане,  причинено от ултравиолетовите лъчи.

3) Бял трън

Когато се прилага върху кожата и се използва в комбинация с слънцезащитен крем, белия трън може да спомага предотвратяването на рак на кожата, според научни изследвания върху животни. Доказан, антиоксидант, с анти-възпалителни и имунно регулиращи ефекти, билката инхибира няколко туморни промотори, участващи в развитието на рак на кожата.

 Симптоми

Не забравяйте, че много от тези изследвания само предлагат предварителни данни. За да запазите кожата си здрава, проверявайте я редовно за симптоми (като нови израстъци или петна, промени в размера или цвета на съществуващи такива, за сълзене или кървене) и веднага се консултирайте с вашия лекар.

Важно е да се отбележи, че самостоятелно лечение, избягване или отлагане стандартните грижи може да има сериозни последици. Ако обмисляте да използвате алтернативна медицина, не забравяйте да се консултирате с Вашия лекар, за да обсъдите възможните рискове, ползите и алтернативите.

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *