Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Тези билки доказано помагат при слънчеви изгаряния!

С босилек, невен, риган и розмарин, вие може да си приготвите мехлем.

Ето как да се подготвите за един перфектен плажен ден.

слънчеви изгаряния
Какво помага при слънчево изгаряне?

Прекомерното излагане на слънце може да доведе до изгаряне. Кожата става червена, гореща и болезнена. Трябва да отидете на лекар, ако слънчевото изгаряне е много тежко. Елизабет Милърд, автор на “Аптека от градината“ , споделя как да си направим няколко успокояващи кремове, които ще ви помогнат и избавят от неприятното усещане. За щастие, облекчението е по-близо, отколкото може да си представите. Това са пет основни билки, които имате.

Босилек

Макар, че като цяло се счита за подправка, босилека има богата история за медицински цели. Билката може да успокои слънчевото изгаряне, което е все още в първата си фаза на развитие, когато сте червени като омар.

Невен

Една от най-широко използваните билки в цялата история. Жълто-оранжевите цветове които красят градината ви е и едно чудесно допълнение към природните лечения на кожата.

Риган

Самият Хипократ е бил любител на ригана. Подобно на босилека, тази билка е най-доброто за момента, в който започнете да чувствате че сте изгорели. Той е чудесно допълнение към слънцезащитния ви комплект.

Розмарин

Друг кулинарен фаворит е розмарина, който добавя някои антиоксиданти на кожата и е чудесно средство за защита.
С босилек, невен, риган, и розмарин , вие може да си приготвите мехлем.

Ето как да го направите:

Вземете буркан с винтова капачка. Поставете в него до горе от предпочитаната билка(може прясна или суха), но не я тъпчете. Добавете зехтин, който да покрие билката, поставете буркана на топло, слънчево място за две седмици.
Разклащайте буркана поне веднъж на ден. Когато сте готови да я използвате, прецедете сместа и я поставете в подходящ съд.Ползвайте маслото директно върху кожата си.

Валериана

Ако слънчевото изгаряне е достатъчно досадно и пречи да заспите, направете си чай от билката валериана. Действа успокоително. Можете да използвате валерианата, за да си направите „тоник вино“ чрез комбиниране на около 28 грама от изсушения корен с чаша сухо бяло вино. Потопете корена във виното за най-малко два дни.
Каквото и да правите, не пропускайте да защитите кожата си от слънчевите лъчи. Ако се зачервявате бързо, добавете още малко слънцезащитен крем, допълнете едно от тези билкови лекарства и ще имате перфектния плажен ден.

Глобал Хелт Дерматил
ДЕРМАТИЛ – крем №1 при слънчеви изгаряния и ухапвания от насекоми

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *