ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Помогнете на корема си!

Стресът, начинът на хранене и физическата активност влияят на храносмилателния процес, а оттам и на корема. Вижте как да му помогнете!

koremaМасажирайте корема

Масажът механично подпомага храносмилателния процес, така че да се избегне запекът, който е фактор за газообразуване. Освен това масажните движения водят до преодоляване на стреса – друга причина за подуване на корема.

Използвайте активен въглен

Една капсула активен въглен буквално като гъба поема чревните газове само за няколко минути. Но въгленът не е лекарство. Освен това заедно с газовете той абсорбира и други вещества като витамини и лекарствени молекули. Затова го използвайте епизодично, само при спешни случаи. Съществува хомеопатичен негов еквивалент – Carbo vegetabilis 5 СН, който може да бъде приеман в доза от 3 гранули в момента, в който стомахът започне да се подува, и четвърт час по-късно – още 3 гранули, ако има нужда.

Спрете безразборното хранене

Храносмилателната система като всяка система в човешкия организъм функционира в ритъм работа-почивка. Ако се храните непрекъснато, я принуждавате да работи без отдих, при което се повишава рискът от ферментация, тоест от образуване на газове.

Избягвайте яденето само на плодове и зеленчуци

Само плодове и зеленчуци в менюто ви в продължение на дни означава прекалено много фибри 6 организма. Освен това такава диета ви лишава от протеини, които са нужни за баланса на храносмилането. А подуването на корема става неизбежно.

Внимавайте как реагира стомахът ви

Ако всеки път след консумация на леща или на круши чувствате стомашен дискомфорт, защо упорствате? Следете реакциите на организма си. За да ги забележите, е нужно да се храните в спокойна атмосфера, а не докато работите или гледате телевизия.

Дъвчете добре

Слюнката обвива хранителните вещества и така улеснява задачата на ензимите. Ако те не свършат работата си на този етап, по-късно това ще затрудни следващите фази на храносмилането. Така се стига до подуване на корема и газове. Слагайте малки хапки в устата си и дъвчете спокойно, дори да нямате повече от 10 минути за обяд.

Яжте разумни количества храна

Натъпкването с храна е голямо изпитание за храносмилателната система, която не е „екипирана” за такива подвизи. Никой не може да погълне две предястия, 300 г месо с пържени картофи „на корем” и богат шоколадов десерт, без да се почувства зле. Мъчителният за организма процес на смилане на толкова много храна води до подуване и газове в дебелото черво. Сипвайте си малки порции и не посягайте повторно, после ще сте доволни.

Пийте билкови отвари

Чаша отвара или запарка от мента или маточина подпомага храносмилането, като го прави по-бързо и по-лесно. За по-голям ефект не добавяйте захар.

Ходете повече

Неделната разходка неслучайно е в културата на много народи. Обилният семеен обяд натоварва стомаха, а ходенето пеша раздвижва дълбоките мускули, разположени до червата, и така се получава благотворен за храносмилането масажен ефект. Разхождайте се при възможност след всяко хранене, дори да е само за 15 минути.

Гимнастика за бедрата, дупето и корема

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *