ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Пробиотиците доказаха своята ефективност в борбата срещу затлъстяването

Приемът на пробиотици може да бъде ценен помощник на онези, чиито усилия да се разделят с излишните килограми не дават резултат

пробиотик Наследственото затлъстяване, особено в случаите при Синдром на Прадер-Вили, може да бъде излекувано, ако се подобри чревната флора. Този синдром е комплексно генетично разстройство, причинено от липсата на няколко гени в хромозома 15, съобщава Синхуа.

Децата с този синдром развиват неутолим глад. Това води до хронично преяждане и затлъстяване. При това заболяване има и друг сценарий – развива се булимия. Днес лекарите могат да предлагат лекарства, които потискат апетита, да предписват нискокалорична диета и стесняване на стомаха по оперативен път. Истината е, че всички тези процедури не осигуряват адекватни резултати.

Учените са забелязали, че при деца със Синдром на Прадер-Вили се наблюдава същото отклонение в микрофлората, което може да се забележи и при децата с обикновено затлъстяване. От това, те заключили: пробиотиците трябва и могат да коригират ситуацията. За целта е бил проведен експеримент и след 12 седмици ненаситният глад е бил овладян.

Интересен случай от експеримента: в групата, която е взела участие в експеримента, е имало дете, което е тежало 140 килограма. Детето е било на 13 години. В рамките на експеримента това дете отслабнало със 73 килограма. Това се случило в рамките на по-малко от една година – време, през което, освен диетата, бил предписан и засилен прием на пробиотици. В този случай било известно, че преди да се подложи на експерименталния прием на пробиотици хлапето не отслабвало от диетите. Въпреки, че този синдром е рядкост, той може да бъде фатален за здравето на детето. И разработването на ефективни стратегии за лечение е от решаващо значение.

Освен това, лекарите са на мнение, че приемът на пробиотици и от хора, които са лакоми и имат проблеми с килограмите, може да им помогне не само да отслабнат, но и да подобрят работата на храносмилателната система.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *