ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Какво да ядем вечер, за да не дебелеем?

Вредата за здравето и фигурата от късната вечеря и похапването през нощта е известна отдавна

боровинки Но има продукти, които може да консумирате вечер и дори нощем, без да се притеснявате.

Сред добрите ви нощни приятели е цвеклото, което съдържа бетаин – вещество, регулиращо мастния обмен. Освен че ще ви помогне да стопите излишните мазнини, този зеленчук спомага и за по-лесно усвояване на храната.

Целината съдържа само 16 калории на 100 г, което означава, че ако посред нощ усетите пристъп на глад, спокойно може да схрускате един стрък. Освен това е богата на фибри и вода.

Морковите са отличен десерт – сладки и хрупкави. Същевременно съдържат огромно количество витамини и антиоксиданти. А за любителките на тена е важно да знаят, че бета-каротенът в тях е фактор за получаване на равен бронзов загар.

През нощта няма да ви навреди и едно рохко сварено яйце. В яйцата има добро количество протеини, които отговарят за строежа на мускулите, и малко калории -1 35 ккал на 100 г яйца. Ако ги нарежете на ситно с моркови и целина, ще получите чудесна салата за късна вечеря. Още един вариант за нощно хапване е омлетът от яйчени белтъци, посипан със ситно нарязани магданоз и чушки.

Ако имате навик да ставате през нощта за посещение до хладилника, заредете го с боровинки – в 100 г от тях има 44 ккал плюс много витамини, антиоксиданти и минерали. За тези, които страдат от безсъние, са подходящи печените ябълки. Гарнирайте ги с мед и канела за спокоен сън.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *