ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

СКИНОРЕН / SKINOREN

Съдържа микронизирана ацелаинова киселина, макрогол глицерилстеарат, цетостеарилов спирт, цетилпалмитат, компоненти на кокосовото масло, пропиленгликол, глицерол, вода

Предназначение

скинорен
Скинорен успешно лекува акне

СКИНОРЕН е успешен продукт за локално външно приложение при акне и комедони. Действа бактерицидно и антисептично, предотвратява възпалителни процеси и вроговяване на епителни клетки по кожата на лицето. Препоръчва се при хиперпигментации на кожата и розацея.

Продуктът може да се намери в две форми – крем или гел. Препоръчван е и като средство за освобождаване на кожата от мъртви клетки и подобряване функциите на мастните жлези. Съдейства за заличаването на белези от акне.

Как се приема

СКИНОРЕН се препоръчва най-често при проблемна кожа с т.н. акне вулгарис. Продуктът се втрива внимателно в засегнатите участъци от кожата, която трябва да е предварително почистена и подсушена. Ако няма други указания, процедурата се извършва двукратно, сутрин и вечер. Първи подобрения могат да се очакват след около четири седмици. За да има успех, терапията трябва да продължи няколко месеца. Лечебната схема е индивидуална, в зависимост от характеристиката на здравословния проблем.

Възможни нежелани ефекти

Най-често проявяваните странични ефекти засягат реакции на кожата от преходно естество – сърбеж, зачервяване, обриви. Принципно те са леки и след няколко дни от началото на терапията затихват. В подобни случаи се препоръчва редукция на прилагания медикамент – обработка на проблемните зони с малки количества или само веднъж дневно.

Терапията трябва да се прекрати, ако се касае за алергична реакция или симптомите са по-тежки, например болезнен сърбеж и лющене.

Кога НЕ БИВА да се приема

Този медикамент не се използва, ако е известна алергия към някоя от съставките.

СКИНОРЕН не се полага върху лигавици, внимавайте да не попадне в очите. Ако това се случи – веднага промийте обилно с вода.

Прилагането на продукта е допустимо при бременност и кърмене.

Взаимодействие с други медикаменти

Не са известни лекарствени взаимодействия на СКИНОРЕН с негативен ефект върху здравето на пациента. Въпреки това пациентът е длъжен да информира лекуващия, ако е на постоянна терапия за друго заболяване.

Усреднена цена в аптеките – 16 лв за опаковка от 30 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *