ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Тези приятни занимания помагат при астма и алергии!

Изберете една дейност от дадените по-долу, запишете се на курс, за да я практикувате или си намерете инструктор, видеозапис или книга с упражнения. Започнете занимания поне веднъж седмично.

-Йога
– Тай-чи
– Професионален масаж
– Биофидбек
– Медитация
– Прогресивна релаксация
– Хипноза

Ако никоя от техниките не ви допада, наблегнете на дейностите, които следват. И въпреки че не съществуват проучвания, които доказват връзката им със симптомите на астмата или алергиите, е установено, че намаляват нивата на хормоните на стреса.

Пейте
Проучванията са установили, че пеенето, особено в хор, понижава нивата на хормона на стреса кортизол.

Смейте се
Смехът е безплатен и полезен. Учени провели експеримент сред 33 здрави жени, разделени на две групи. Едните гледали комедии, а другите – филми, свързани с туризъм. При първата група било установено наличието на спад в нивата на стреса и повишение на имунната функция в сравнение с участничките от втората група.

Смехът помага при астма и алергии
Смехът помага при астма и алергии

Радвайте се на домашния любимец
Много проучвания подкрепят ползата от домашните животни за снемане на напрежението. В един експеримент учените изследвали здравословното състояние на сърцето при 240 двойки, като половината от тях имали домашни любимци. Любителите на животните имали значително по-ниска сърдечна честота и кръвно налягане при излагане на стрес в сравнение с останалите. Ако сте алергични към кучета и котки, си вземете костенурка или рибки. Но каквото и да изберете, се уговорете да го купите първо с изпитателен срок, за да видите дали астмата или алергиите ви няма да се влошат.

Постигнете душевен мир
Според проучванията хората, които редовно ходят на църква, имат по-укрепнала имунна система. Това според учените е една от причините при други експерименти да се установи, че те са и с по-добро общо здравословно състояние. И като се замислите, има логика – стоенето в църквата или в храма е като медитацията. Там царят тишина и спокойствие.

Обичайте се
Тук не става въпрос за секс, а за прегръдки, държане за ръце, правене на комплименти, игри с децата, съзерцаване на звездите с любимите хора, съвместно посещение на ресторант, прощаване на грешките, закачки, бой с възглавници, споделяне. Та нали това е най-важното? Ако можете да споделяте топлотата и любовта с приятелите и семейството си, то вие сте направили основна крачка напред в преодоляването на стреса.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *