ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Чудо: Китайска гъба възстановява след инсулт

Гъбата Лъвска грива притежава уникални лечебни качества и в същото време е абсолютно безвредна за организма. Вече легендарната гъба може да се купи и от нашата страна 

В последните 2 десетилетия китайската гъба Лъвска грива привлече вниманието на научната общност по цял свят със своите забележителни свойства да регенерира мoзъчните клетки след инсулти, както и при нелечими досега заболявания като Алцхаймер и Паркинсон.

Лъвската Грива е една от

НАЙ-НЕОБИЧАЙНО ИЗГЛЕЖДАЩИТЕ ВИДОВЕ ГЪБИ В СВЕТА.

лъвска грива неврохелт
Гъбата Лъвска грива

Тя няма класическия външен вид на традиционна гъба с шапка и пънче, а представлява кълбовидно-образна туфа, от която се стичат множество каскадни влакна, подобни на бодли. От тези бодли се появяват бели спори. Лъвската грива има и други общи имена: Овча глава, Меча глава и японската Ямабушитаке и Пом пом. Латинското название на Лъвската грива е Hericium Erinaceus; и двете имена означават „таралеж“.

Напоследък Лъвската Грива е все по-често изучавана за нейните невропротективни свойства.  Два нови класа от фактори за растеж на нервите  (NGFs) – молекули, стимулиращи диференциацията и повторно миелинизация на невроните – са били открити в тази гъба досега.  Тези производни се наричат ​​“hericenones“ и „erinacines.“

ДЕСЕТКИ  ИЗСЛЕДВАНИЯ СА ПУБЛИКУВАНИ НА БАЗАТА НА НЕВРОРЕГЕНРАТИВНИТЕ СВОЙСТВА НА ЛЪВСКАТА ГРИВА ОТ 1991 Г.,

когато японския д-р Хироказу Кауагиши (Dr. Hirozaku Kawagishi) пръв идентифицира  факторите за растеж на нервите  (NGFs) в изследвания, проведени в Япония.

От първоначалното му откриване, ин витро и ин виво тестове са потвърдили, че hericenones и erinacines стимулират нервната регенерация, която е особено важна при състояния след инсулт, при болестта на Алцхаймер и други заболявания, свързани със загуба на нервни клетки. През 2009 г. изследователи от Hokuto Corporation и Централната неврохирургична болница Исого в Нагано публикуват клинично проучване, при което дават Лъвска грива на 30 пациенти със средно когнитивни увреждания /засягащи ориентацията и опознавателните им способности/. Резултатите били повече от впечатляващи: те довели до значителни ползи, през времето, през което са консумирали гъбата.

Провежда се и друг експеримент за оценка на ефективността  на Лъвската грива върху вида на образуване на амилоидни плаки, които се наблюдават при пациенти с болестта на Алцхаймер. В това изследване мишки са инжектирани с невротоксични пептиди. След това мишките се поставят в стандартен „Y“ лабиринт, предназначен за изпитване на памет. Мишките, които се хранят с нормална храна, са съпоставени с тези, чиято храна е допълнена с Лъвска грива. Докато пептид – индуцираната плака се развива в мишките, те са загубили способността да запомнят лабиринта и да се ориентират в него. Мишките с увредена памет, които са хранени с добавка от 5 % суха гъба Лъвска грива, в продължение на 23 дни, показват значително по-добри резултати в теста на лабиринта. Интересното е, че мишките възвръщат когнитивния си капацитет, нещо изключително, имайки предвид многобройните изследвания в тази област.

Намаляването на бета амилоидни плаки в мозъка на мишките, хранени с гъбата Лъвска грива, спрямо останалите, хранени с нормална храна е забележителна.

Много от изследователите смятат образуването на амилоидни плаки за първичен биомаркер, свързан с болестта на Алцхаймер и фактор за дегенерация на нервите.

Медицинската общност предвижда увеличаване на пациентите с Алцхаймер и старческа деменция, поради застаряването на населението. Тенденциите за смъртност, свързана с болестта на Алцхаймер се увеличават в сравнение със смъртността при много други заболявания.  През последните 12 години смъртните случаи от болестта на Алцхаймер са се покачили приблизително с 66 % , а смъртните случаи от други първични заболявания като цяло са намалели.

Влиянието на Лъвската грива  върху неврологичните функции може да има и други допълнителни предимства – кара те да се чувстваш добре.

В ДРУГО КЛИНИЧНО ПРОУЧВАНЕ, ЖЕНИ СЛЕД МЕНОПАУЗА, КОИТО КОНСУМИРАТ ЛЪВСКА ГРИВА, като добавка към бисквитки, показват по-малко тревожност и депресия, подобрена способност  да се концентрират, в сравнение с друга група жени, които не са консумирали гъбата.

В друго японско проучване с 30 жени, приемането на Лъвска грива показа, че приемът на Лъвската грива спомага за намаляване на  депресията и тревожността.

В проучванията на многобройните болести, свързани с невродегенеративните заболявания,

ЛЪВСКА ГРИВА ЗАСЛУЖАВА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВНИМАНИЕ.

лъвска грива
Лъвска грива

Лъвската грива подобрява паметта и е антидепресант. Консумацията на  тази гъба може да промени хода на болестта на Алцхаймер и други невродегенеративни заболявания, както и значително да подобри състоянието на хора прекарали инсулт. Също така, тази гъба може да помогне на пациенти с Паркинсон или тези с множествена склероза и чрез нейния прием може да  се запазят менталната проницателност с напредване на възрастта.

Лъвската грива е първата „умна“ гъба. Тя е безопасна и подходяща за дълъг период на консумация – може да се използва с години. Това е новата надежда, която се появява, за да даде на застаряващото население сила и положителни резултати в борбата с невродегенеративните процеси, настъпващи след прекаран инсулт, състояния на старческа деменция, Алцхаймер, Паркинсон, множествена склероза и др.

Все повече Лъвската грива се използва и в гурме кухнята. Тази питателна гъба има около 20 % протеин, и е една от малкото, които наподобяват вкуса на омар или скариди. Най-хубава става, когато е карамелизирана в зехтин, сотирана с винено саке и след това подправена с масло на вкус. Лъвската грива може да бъде горчива, ако не се свари правилно,  докато не станат по хрупкави краищата. С малко практика се постига желания резултат за  пълноценен  вкус.

Сега дългоочакваната чудодейна гъба Лъвска грива от Китай, вече може да се закупи и в България в хранителната добавка

 НЕВРОХЕЛТ. Прочете още ТУК>

Тя е специално разработена в Чешката република за стимулиране на мозъка и нервната система.

Неврохелт съдържа лиофилизирана билка

Лъвска грива /Hericium Erinaceus/

Затова Лъвската грива се препоръчва и използва в Китай и Япания при:

  • Деменция
  • Инсулт
  • Болестта на Алцхаймер
  • Мускулна дистрофия
  • Сенилност
  • Болестта на Паркинсон
  • Други неврологични състояния

Лъвската грива /Hericium Erinaceus/

се използва в традиционната китайска медицина още при стомашни проблеми и при рак на храносмилателните органи. Изследванията в днешно време показват, че тези гъби имат и антибактериални и противовъзпалителни свойства, както и че стимулират имунната система против някои видове рак.

Останалите съставки на хранителната добавка Неврохелт също са известни със своите многобройни положителни ефекти за здравето:

Shiitake – китайска черна гъба (шийтаке)
Това е ценен източник на протеини, калий и цинк. Той е богат на полизахариди, протеини и незаменими аминокиселини. Той съдържа витамини В1, В2 и голямо количество витамин D2. Той е включен в групата на организмите, които повишават имунитета, благодарение на ефективни вещества, които се съдържат в него. Един от тези ефективни и полезни вещества е лентинан, глюкан който е бил въведен в Япония като стандартна съставка при лечение на някои видове тумори. Той има имуностимулиращ, антиинфекциозен (елиминира вирусни, бактериални, гъбични и паразитни инфекциозни заболявания), антитуморна и радиозащитни ефекти

Рейши (Ganoderma lucidium)
Рейши съдържа глюкани, имунопротеини, тритерпеноиди и нуклеозиди. Тя  съдържа голямо количество органично свързан германий, което осигурява на клетките кислород и стимулира имунната система. Екстракти от тази гъба се използват за лечение на жълтеница, артрит, бронхит, астма, високо кръвно налягане, диабет, стомашни язви, и са ефективни срещу вируса HIV. Тритерпеноидите,  които са открити в гъбите, са ценен компонент. Те нямат странични ефекти, за разлика от препаратите от хормонални природата – кортикостероиди.

Coprinus comatus – Shaggy Inkcap (Копринка)
Тази гъба се използва главно като помощно средство при лечение на хемороиди. Тя оказва положително въздействие при диабет; полезна при безсъние, сухота на езика, болка на крайниците, главоболие; намалява нивата на холестерол и глюкозата в кръвта и намалява високо кръвно налягане.

Лекарствени гъби съдържат вещества, които имат силно положително въздействие върху:
–    пречистването на организма и кръвта от токсични вещества, особено тези от химически произход, получени от храни, които съдържат консерванти и от прекомерната употреба на химически лекарства, алкохол и никотин.
–    метаболизма, пречистването и детоксикация на стомашно-чревния тракт, черния дроб и червата. Тези вещества имат широко спектърен подмладяващ ефект и имат благоприятен ефект върху нарушената потентност.

Неврохелт е предназначен за:

1. превантивно за младите хора, които са под голямо напрежение при обучение, работа, както и при семейни задължения, като например грижи за деца, както и във всички ситуации, които изискват голяма концентрация и разход на енергия и по този начин води до физическо и духовно изтощение;

2. възрастните хора, чийто организъм е естествено отслабнал и този препарат може да помогне ефективно;

3. болни, които прилагат синтетични вещества (антибиотици, химиотерапия – със странични ефекти) и които могат да предприемат тази ефективна поддържаща добавка, която активира собствената имунна система и издръжливост.

Хранителната добавка

НЕВРОХЕЛТ

Неврохелт
Неврохелт

в Чехия, където се продава и произвежда, е известна като „Еликсир за вечно ЗДРАВЕ”.

Неврохелт, освен всичко останало, е 100 % естествен  гъбен продукт с високо съдържание на активно вещество, без никакви примеси, в природно разтворими капсули, което също е иновация на българския пазар!

Цената на Неврохелт е 39 лева плюс цената на доставката. Първите, които си поръчат новата хранителна добавка ще я получат с безплатна доставка.

Телефоните, на които можете да поръчате Неврохелт са:  0885 49 20 82 и 0877 90 45 79

Хранителната добавка Неврохелт е регистрирана в Българската агенция по храните и е одобрена от Министерство на здравеопазването на Чешката република.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *