ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

За бременни – Как да избегнете гаденето?

Повечето бременни жени се оплакват от гадене през първите 3-4 месеца. Най-вероятната причина е в хормоните. Как можете да си помогнете?

bremenna3akycka в леглото

Ако хапнете, преди да станете от леглото, ще преодолеете поне първото гадене за деня. Пригответе си от предната вечер чаша вода и нещо малко за хапване. Изяжте го, докато сте още под завивките, изчакайте 15 минути и станете.

По-обикновена храна

Изключете от менюто си прекалено подправените, екзотичните и силно ароматните храни. Колкото по-неутрална е храната, толкова по-добре ще я приемете.

Мазнините накрая

Гответе главно на пара и на фурна, като добавяте мазнината малко преди ястието да е готово. Така няма да натоварите стомаха си с трудно смилаемите сготвени мазнини, а и ще си спестите по-силната миризма по време на варенето или печенето.

Малко джинджифил

Този невероятен корен е единственото познато до днес натурално средство без вторични ефекти за преодоляване на гаденето по време на бременност – такава е констатацията на Световната здравна организция. Можете да използвате настърган джинджифил за подправка на ястията или под формата на пастили за смучене.

Умерени количества

Прекалено обилната храна натоварва организма и предизвиква гадене. Разпределете равномерно порциите през деня, така че да са умерени, и следете на всяко хранене да има нишестен продукт, парче добре опечено месо или риба, млечен продукт и плод.

Междинни  закуски

На гладен стомах гаденето се засилва. Между закуската и обяда, по средата на следобеда и евентуално преди лягане хапвайте по нещо малко.

Билкови отвари

Кафето и особено чаят могат да засилят неприятното усещане за гадене. Освен това големите количества кофеин и теин не се препоръчват по време на бременността, а чаят пречи и на усвояването на желязото. Заменете тези напитки с билкови отвари. Ако работите, пригответе термос и пийте през целия ден – това ще ви хидратира, а и ще спечелите от полезните свойства на билките.

Бавно хранене

Спокойното хранене благоприятства храносмилането и намалява усещането за тежест в стомаха след храна. Освен това то гарантира по-добро усвояване на хранителните вещества и по-про- дължително засищане.

Варианти

Ако не понасяте червените меса, ориентирайте се към яйцата и рибата. При непоносимост към сирената, яжте кисело мляко. Важното е да не ви липсва нито една група храни и да си набавяте достатъчно протеини, калций, витамини…

Неустоимо желание

Въпреки гаденето, ви се иска да хапнете парче торта? Не се лишавайте, просто не прекалявайте с количествата.

Ако всичко това не ви помогне, изпийте една ампула Деган.

 

3 рецепти за напитки за бременни

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *