ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

7 достъпни лекарства за всички заболявания

Понякога лечението и на най-смъртоносните болести се крие вътре в нас

лечение
7 достъпни лекарства за всички заболявания

Често игнорираме мислите и чувствата като източник на болести, но още по-често пренебрегваме силата на мислите и характера като средство за лечение. Това са 7 лесни и достъпни лекарства за всички болести.

1. Хармония

Човек, който живее от едната в другата крайност, в крайна сметка губи не само спокойствието, но и здравето си. Онзи, който избира хармонията, знае мярката на всичко и винаги живее в мир. Всички психолозите на света казват, че здравият човек е хармоничен човек.

2. Радост

Човекът, който черпи радост дори и в днешното забързано ежедневие, трудно ще се разболее. Онзи, който открива радостта не само във външния свят, но и вътре в себе си, е оптимист. Оптимистът винаги се радва, радостта му е неизчерпаема и не зависи от външния свят.

Лекарите казват, че хората, които изпитват радост и щастие, са по-малко податливи на болести, отколкото песимистите.

3. Нравственост

Фактът, че морала има пряк ефект върху здравето ни е почти толкова древен, колкото е и света.

„Лекарят може да каже на пациента: имате пристъп на алчност, или анемията ви е следствие на самомнителност. Може да каже, че сте натрупали камъните в жлъчката от гняв и арогантност, или че сте получили инсулт от омраза, и ще бъде прав.“ (Елена Рьорих). Но лекарят няма да ни чете проповед върху морала. Това е, което ние наричаме морал и нравственост и знаем още от детството си.

4. Удовлетвореност

Хората приемат света такъв, какъвто е. Когато се сблъскват с трудностите и предизвикателствата в живота, те изпитват разрушителни мисли, които влияят зле на здравето (критика, осъждане, песимизъм, депресия, омраза, гняв).

5. Любов

Трябва да се прави разлика между страст и истинска любов. Похотта се задвижва от егоизма, а истинската любов се ражда от алтруизма. Страстта минава толкова бързо, колкото започва, а понякога завършва с кавги, стрес и други вредни за здравето събития.

Истинската любов остава с нас завинаги.

6. Чистота

Чистота трябва да бъде физическо проявление. Чистота трябва да имаме и в мислите.

Английски писател Уилям Мейкпийс Текери ни показва силата на мисълта: „Светът е огледало и представя пред всеки отражението на собственото му лице. Намръщете му се и той ще ви отвърне с кисел поглед; засмейте му се и той ще ви бъде весел и сърдечен приятел.“

7. Доброта

Дарявайте доброта и любов, дори на тези, които не го заслужават. Така изпращате положителен сигнал към Вселената и показвате искрени чувства, на които можете да получите положителен отговор.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *