Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

МЕЛБЕК ФОРТ / MELBEK FORT

Съдържа мелоксикам, кросповидон, повидон К-30, авицел РН 102, натриев цитрат, лактоза, аерозил 200, магнезиев стеарат

Предназначение

Мелбек Форт помага при ревматоиден артрит и болестта на Бехтерев
Мелбек Форт помага при ревматоиден артрит и болестта на Бехтерев

МЕЛБЕК ФОРТ е нестероидно противовъзпалително средство; овладява инфекции от различен характер, обезболява и смъква високата температура. Не дразни стомаха, не причинява тежки странични въздействия върху черния дроб и бъбреците.

Този лекарствен продукт е подходящ при заболявания от рода на анкилозиращ спондилит, ревматоиден артрит, дегенеративни заболявания на ставите.

Как се приема

Лечението с МЕЛБЕК ФОРТ се препоръчва от лекар; лекуващият определя дозата и продължителността на приема. Обикновено терапията се започва с минималната ефективна доза от 7.5 мг дневно, като при необходимост тя може да бъде удвоена. 15 мг дневно е пределно допустимата доза. При пациенти с чернодробни и бъбречни заболявания се прилага лечение с редуцирани дози.

Таблетките се поглъщат без стриване и дъвчене по време на хранене, с достатъчно течност.
При неволно предозиране потърсете незабавно лекарска помощ.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на МЕЛБЕК ФОРТ по-рядко в сравнение с други нестероидни противовъзпалителни причинява стомашни дразнения. Все пак е налице информация за оплаквания от стомашен дискомфорт, гадене и повръщане, запек или диария, активиране на язва, колит и гастрит, поява на микроскопични язви на стомашната лигавица, отклонения във функциите на черния дроб.

Възможно е медикаментът да причини в редки случаи кожни раздразнения и уртикарии, сърбежи, възпаление на лигавицата на устната кухина. Регистрирани са въздействия върху показателите на кръвната картина, астматични пристъпи, сънливост и замаяност, шум в ушите, зрителни нарушения, повишаване на кръвното налягане и сърцебиене. Възможни са и алергични реакции от рода на бързо настъпващи отоци на лицето и гърлото, затруднено преглъщане, шок.

Кога НЕ БИВА да се приема

Не се прилага МЕЛБЕК ФОРТ при алергия към някоя от съставките.

Този медикамент е само за възрастни! Целесъобразно е прилагането му при навършени най-малко 15 години.

Не е подходящ при бременност и кърмене.

Не бива да се дава на пациенти с бъбречна или чернодробна недостатъчност.

Да не се използва за лечение на пациенти с преживени вътрешни кръвоизливи или язва.

Не шофирайте, ако приемът на медикамента ви причинява замайване и сънливост, както и зрителни нарушения.

Допустимо е лечение в рискови категории, ако очакваната полза превишава потенциалната опасност. Прилагането на медикамента в такъв случай става под лекарски контрол; касае се за пациенти с бъбречни и чернодробни проблеми, сърдечни заболявания, склонни към кръвоизливи, хипертоници, подлежащи на лечение с диуретици.

Взаимодействие с други медикаменти

Пациентът трябва да информира на всяка цена лекуващия за други медикаменти, които е приемал или ще продължи да приема едновременно с МЕЛБЕК ФОРТ. При необходимост се изготвя индивидуална схема на прием с редуцирани дози или планиран интервал между часовете за прием на медикаментите. Това се отнася за съвместяването с антикоагуланти, други нестероидни противовъзпалителни, метотрексат, високи дози аспирин, протвозачатъчни таблетки, диуретици, медикаменти за диабетици.

________

Усреднена цена в аптеките – 11 лв за опаковка от 30 таблетки х 15 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *