ГИНАЗОЛ / GYNAZOL

Съдържа бутоконазол нитрат, течен сорбитол течен, минерално масло, глицерил моноизостеарат, полиглицерил-3-олеат, парафин, силициев диоксид, динатриев едетат, метил парахидроксибензоат, пропил парахидроксибензоат, пропиленгликол, вода

Предназначение

BIG_ob_IMG_13963573651024_ginazolГИНАЗОЛ е вагинален крем с противогъбично действие. Ефективен при вулвовагинити, причинени от Candida albicans. Еднократното приложение на ГИНАЗОЛ вагинален крем чрез специален апликатор блокира растежа на гъбичките и овладява неприятните симптоми от рода на дискомфорт, сърбеж, оток и болки.

Как се приема

Прилагането на ГИНАЗОЛ вагинален крем трябва да стане чрез следване на специална инструкция в листовката. След интимен тоалет във влагалището се въвежда апликатор, който е фабрично зареден с медикамента. Чрез буталото на апликатора цялата доза от продукта се освобождава колкото може по-дълбоко във влагалището.

През следващите три денонощия не бива да се правят вагинални промивки или да има полови контакти, за да се гарантира по-дълго действие на крема върху засегнатите лигавици.

Възможни нежелани ефекти

Една от групите странични ефекти от прилагането на ГИНАЗОЛ е свързана с алергични реакции. Има информация за зачервяване, оток, уртикарии, лющене на кожата по външните полови органи.

В някои случаи симптомите на гъбичната инфекция се усилват след прилагането на вагиналния крем – става дума за сърбеж и парене във влагалището, оток, спазми ниско в корема и болки.

Ако описаните симптоми не отшумяват или се усилват след прилагането на крема, на всяка цена трябва да се потърси консултация с лекуващия.

Кога НЕ БИВА да се приема

ГИНАЗОЛ не бива да се прилага, ако е известна алергия към някой от компонентите.

Минералното масло в ГИНАЗОЛ прави ненадеждна предпазната функция на латексовите презервативи или противозачатъчни диафрагми. По тази причина е разумно да не се разчита на подобни средства до 72 часа след прилагането на ГИНАЗОЛ.

Прилагането на ГИНАЗОЛ при бременност и кърмене може да става по изключение, по изрично указание на лекар и под негов контрол.

Взаимодействие с други медикаменти

Не са известни. Ако терапията с този продукт не даде очаквания положителен резултат, трябва да се направи ново изследване за вида на болестотворния причинител.

Усреднена цена в аптеките – 16.50 лв

Оценете статията
Оценка 2.3 от 8 гласували

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.