ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

5 важни съвета за хора, болни от астма или алергия

Боравене с лекарства за спешни случаи

Под „лекарства за спешни случаи“ се имат предвид тези с помпичка за вдишване, таблетките или течностите, които ползвате при появата на астматичен или алергичен пристъп. За да овладеете положението, е много важно да разполагате с тях подръка. Но все пак е разбираемо, че човек не е подготвен и не знае кога някой алерген ще провокира пристъп или силен задух. Затова е добре да държите медикаментите за спешни случаи на определено място. Следвайте нашите съвети.

1. Дръжте ги навсякъде

Ако можете да си позволите повече опаковки от животоспасяващите лекарства, особено тези за вдишване с помпичка, дръжте по една навсякъде, където прекарвате най-много време. Освен това сложете и по една опаковка в най-често ползваните от вас чанти, куфарчета или сакове. Например ако сте бизнесмен, но редовно спортувате в зала и от време на време ходите в командировки, си вземете пет комплекта от лекарствата (или лекарството) и ги дръжте на следните места:
– в дома си;
– в офиса;

Как можем да реагираме при астматичен и алергичен пристъп
Как можем да реагираме при астматичен и алергичен пристъп

– в автомобила;
– в шкафчето в спортната зала;
– в несесера с козметични принадлежности.

Други места, които също са подходящи за целта:
– при градинарските инструменти;
– в домашната работилница;
– в чантичка за кръста по време на разходки или упражнения;
– в нощното шкафче.

2. Запасете се и с други провизии

Често по време на пристъпи на човек са му нужни хартиени салфетки, вода или други вещи. Затова си струва навсякъде, където прекарвате повече време, да имате под ръка кърпички. Освен това дръжте на същите места и бутилирана вода.

3. Направете си комплект

Ако ви се струва нерентабилно да държите повече от един пълен набор с лекарства, си създайте един-единствен, но наистина ефикасен комплект, който да държите в кутия или чанта. Нека бъде достатъчно малка, за да не ви тежи, но и толкова голяма, че да не я губите или забравяте лесно. Мислете си за нея като за мобилния телефон – нещо, което трябва да е близо до вас през целия ден. Добре е да се побира в ръчна чанта или в куфарче. Напишете отгоре името и телефонния си номер, в случай че все пак я забравите някъде. Освен това включете и указания как точно трябва да се процедира, ако получите пристъп: реда, по който да се ползват медикаментите, дозировките, колко бързо трябва да усетите облекчение и всички останали важни неща, за които трябва да се следи или да се направят.

4. Следете употребата

Когато си купите нов инхалатор с помпичка, залепете отгоре тиксо или лейкопласт и отбелязвайте върху него всеки път, когато ползвате препарата. Така ще знаете кога трябва да го смените.

5. Внимавайте през зимата

Когато времето стане студено, дръжте инхалатор с помпичка или друго лекарство за спешни случаи в джоба на палтото или якето си.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *