Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как най-добрият психолог на Австралия се възстанови след тежък инсулт?

Това е програмата на доктор Дейвид Роланд, която му помага да възвърне жизнеността на мозъка си, покосен от тежка болест

инсулт Когато Дейвид Роланд пристига в местната болницата, той не е много сигурен къде е бил, не може да си спомни името на министър-председателя или кой ден от седмицата, и е бил сигурен, че годината е 2007-ма(в действителност тя е 17 юли 2009). Малко след това той получава инсулт. Заради тази страшна болест психологът е претърпял значителни когнитивни проблеми.

Инсултът променя коренно животът на доктор Дейвид Роланд.

След него той губи отчасти паметта си и 1/4 от зрението си, не може да чете, да говори и трудно се съсредоточава. За най-известния психолог в Австралия това е много тежък удар.

Но той успява бързо да възстанови функциите на мозъка си, при това изцяло, по своя методика. Според него тя е приложима за всеки, който е преживял инсулт. Пет години и половина след фаталния удар той е в състояние да провежда разговори, пише книги и има голям смисъл от това, което той казва. Австралиецът дори успя да отиде на музикален фестивал. Там е пял и танцувал в продължение на три часа – нещо, което дори не си е представял, че ще може да направи.

Ето и програмата на доктор Дейвид Роланд:

1. Използване на компютърната програма за трениране на мозъка Brain HQ, създадена специално за възстановяване на пациенти с инсулт.

2. Медитация. Започва с 10 минути медитация на ден и стига до 30 минути дневно.

3. Бързо ходене. Лекарите препоръчват на д-р Роланд леки физически натоварвания, например разходки. Той си поставя за цел 45-минутно бързо ходене на ден. Отначало му е трудно и не го постига, но с времето тялото му свиква.

4. Нови дейности. Връщането към любими занимания повишава нивата на хормоните серотонин и окситоцин в мозъка и това създава усещане за щастие. Но заемането със съвсем нови дейности принуждава мозъка да създава нови невронни връзки и пътеки. Това го засилва след инсулта.

5. Дремки. По време на една от фазите на съня -REM, се създават нови неврони. Поради това д-р Роланд е посъветван да дремва през деня. Той го прави на всеки два часа.

6. Музика. Д-р Роланд прочита за финландско изследване, според което слушането на музика и свиренето ускоряват възстановяването след инсулт. Той тръгва на уроци по пеене.

7. Подходящи храни. Д-р Роланд се храни по специална диета с рибни ястия, ядки и семена.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *