ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

РОДОЖИЛ / RODOGYL

Съдържа метронидазол, спирамицин, царевично нишесте, повидон, кроскарамелоза натрий, силициев диоксид, сорбитол, магнезиев стеарат, микрокристална целулоза, хипромелоза, титанов диоксид, макрогол

Предназначение

rodРОДОЖИЛ е комбинация от два антибиотика от групите на имидазолите и макролидите. Препоръчва се за лечение на инфекции в устната кухина и венците – стоматит, гингивит, пародонтит, зъбни абцеси и др. Добър е като профилактично средство за предотвратяване на възпаления след стоматологични интервенции и оперативни процедури в устната кухина.

Как се приема

Приемът на РОДОЖИЛ е по лекарско указание; лекуващият определя доза и продължителност на приема в зависимост от характера на здравословния проблем, възрастта, състоянието на пациента.

Възрастни и деца над 15 години могат да приемат 4 до 6 таблетки дневно, разделени равномерно на 2 или 3 приема. Спазват се едни и същи часове на прием. При тежки случаи дневната доза може да се увеличи до 8 таблетки.

Деца от 10 до 15 години могат да приемат до три таблетки дневно, а от 6 до 10 години – две таблетки. Таблетките се поглъщат цели по време на хранене.

Продължителността на приема се определя от лекуващия, включително при профилактични програми след хирургични намеси или стоматологични интервенции. Не спирайте приема самоволно, не променяйте дозите.

При неволно предозиране е възможно да се появи повръщане, загуба на ориентация, некоординирани движения. Потърсете медицинска помощ!

Възможни нежелани ефекти

Приемът на РОДОЖИЛ може да причини стомашен дискомфорт и болки, гадене, повръщане, диария. Съобщавано е за възпаление на панкреаса, пресъхване на устата, възпаление на устната лигавица, промяна на вкуса, анорексия.

Възможни са още негативни въздействия върху нервната система – проявени с тремор, нарушения на походката, асептичен менингит.

Допустими са зрителни нарушения, промени в кръвната картина, смущения във функциите на жлъчката и черния дроб.

Наблюдавани са обриви и състояния на треска.

Кога НЕ БИВА да се приема

РОДОЖИЛ не се прилага в случаите на алергия към някой от компонентите на медикамента.

Продуктът не е подходящ за деца под 6-годишна възраст.

Не се прилага при алкохолици, потребители с тежки неврологични заболявания, чувствителни към фруктоза, заболявания на кръвта с дефицит на червени кръвни клетки.

РОДОЖИЛ не се прилага по време на кърмене. Допустимо е използването му при бременни, но само по изрично лекарско указание и под контрол.

Не шофирайте, избягвайте работата с тежки машини, докато се лекувате с този медикамент. Проявата на негови странични ефекти може да влоши способността ви за концентрация и ориентиране в пространството.

Взаимодействие с други медикаменти

Пациентът е задължен да информира лекуващия за медикаменти, които приема дългосрочно и трябва да бъдат съвместявани с РОДОЖИЛ. Не са желателни комбинациите с дисулфирам, леводопа, антикоагуланти, флуороурацил.

_________

Усреднена цена в аптеките – 16 лв за опаковка от 20 таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *