Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

МЕДРОЛ / MEDROL

Съдържа метилпреднизолон, лактоза монохидрат, захароза, царевично нишесте, царевично нишесте и калциев стеарат

Предназначение

Medrol tabl x 100 apteka EruditaМЕДРОЛ е кортикостероид с противовъзпалително действие; съдейства на организма да се справи със стресови състояния и алергични пристъпи. Действието на продукта е аналогично на хормоните на надбъбречната жлеза. Като синтетичен кортикостероид МЕДРОЛ овладява болки при възпаление, отоци и подуване. Освен това той потиска имунната система при състояния на свръхактивност, характерни за автоимунните заболявания.

МЕДРОЛ помага при ревматоиден артрит, анкилозиращ спондилит, ставни възпаления при подагра, бурсит, остеоартрит след травми, епикондилит, възпаления на мускули и сухожилия. Полезен е при възпаления на кръвоносните съдове, бъбречни инфекции, при дерматити и псориазис, алергични пристъпи, белодробни инфекции и астма, очни възпаления от различен вид, възпаление на очния нерв, туберкулоза, чревни възпаления, заболявания на кръвта, хормонални проблеми, болести на щитовидната жлеза.

Как се приема

МЕДРОЛ се приема строго по лекарско предписание; дозата и продължителността са зависими от диагнозата и от начина, по който медикаментът повлиява състоянието. Най-често специалистът препоръчва по-голяма от стандартната доза за 2-3 дни, за да овладее острата симптоматика, след което намалява плавно дозата до установяването на минималната ефективна. Таблетките се поглъщат цели, с вода. Дневната доза по препоръка на лекаря може да се приема наведнъж или разпределена на 2-3 приема, възможен е и режим на прием през ден. Спирането на приема става по лекарско указание; дозите се намаляват постепенно.

Медикаментът се прилага и при деца, като продължителността не трябва да е голяма – този продукт потиска растежа.

Възможни нежелани ефекти

МЕДРОЛ може да причини алергични реакции – кожен обрив, подуване, свиркащо дишане. Регистрирани са оплаквания за неритмичен пулс, както и за ускорен или прекалено бавен, мускулни спазми, симптоми на мозъчен псевдотумор – сънливост, апатия и главоболие (изчезват след спирането на медикамента).

Има информация за стомашни язви, възпаление на панкреаса, влошаване на психични заболявания – депресии, шизофрения, параноя, проблеми със зрението и припадъци. Известни са случаи на мускулни спазми и крампи, чупливост на костите, хипертонични пристъпи, отклонения в месечния цикъл и хормонално разстройсво, прекалено окосмяване при жени, диабет, прогресивно отслабване, туберкулоза, отслабване на имунната система, бавно зарастване на рани, поява на акне, изтъняване на кожата и стрии, депресии, влошаване на съня, обрати в настроението.

Кога НЕ БИВА да се приема

МЕДРОЛ не бива да се приема при алергия към някоя от съставките.

Медикаментът е противопоказен при генерализирана или системна инфекция, включително гъбична.

Желателно е МЕДРОЛ да не се прилага при бременност или кърмене.

Необходима е индивидуална преценка за безопасността на приложение при пациенти с хипертония, чернодробно заболяване, сърдечна недостатъчност, бъбречно страдание, тромбоза или флебит, чревни възпаления и язва, преживели коремна операция в близко време, диабетици, с остеопороза и заболявания на щитовидната жлеза, с актуална инфекция, очно заболяване, туберкулоза.

Лечението с МЕДРОЛ е несъвместимо с поставянето на ваксини.

Взаимодействие с други медикаменти

Лекарствените взаимодействия на МЕДРОЛ с други медикаменти трябва да бъдат съобразени с режима на прием и възможното прилагане или отхвърляне на друга терапия. Повишено внимание е необходимо при съчетаване с лекарства за диабетици, аспирин, нестероидни противовъзпалителни и салицилати.

_______

Усреднена цена в аптеките – 9 лв за опаковка от 100 таблетки х 4 мг

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *