Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Полезни съвети при слънчево изгаряне

Слънчевото изгаряне може да предизвика рак на кожата

Слънчевото изгаряне може да бъде много опасно за кожата.
Само по себе си слънчевото изгаряне е вид остра реакция на кожата, която се появява в резултат на прекомерното излагане на слънчева светлина и по-специално на опасните ултравиолетови лъчи.
Макар, че ултравиолетовите очи остават невидими с просто око, те са изключително опасни и могат да предизвикат трайни и доста сериозни увреждания на кожата.

В най-рисковите групи на слънчевите изгаряния попадат рибарите, любителите на препичането на плажа, хората, които работят навън, както и любителите на зимните спортове.

Слънчевото изгаряне може да предизвика рак на кожата
Слънчевото изгаряне може да предизвика рак на кожата

Многократните и продължителни слънчеви изгаряния могат да предизвикат като преждевременно стареене на кожата, така и по-сериозни проблеми като рак на кожата и меланома.

Първите симптоми, сигнализиращи, че кожата ни е изгоряла, са зачервяване, оточност, болезненост и силно повишена чувствителност. Кожата пари при допир, а по повърхността й започват да се образуват мехурчета, които лесно се пукат.
Не си мислете, че ако прекарвате времето си под плажния чадър, сте се отървали от кожните изгаряния. Трябва да знаете, че те не могат да спрат вредните ултравиолетови лъчи.
Освен това кожата ви ще изгори много по-лесно, когато е мокра, както и ако сте облечени с мокри дрехи в старанието да се избавите от летните жеги.

Най-важното е, ако вече сте станали жертва на слънчево изгаряне да предприемете някои незабавни мерки.
На първо място трябва да преустановите контакта със слънчевите лъчи.
За да облекчите симптомите на болезненост, оточност и повишена телесна температура, можете да изпиете един Аспирин или Ибупрофен.
Ще успеете да облекчите осезаемо състоянието на изгаряне на кожата, ако налагате хладни компреси с вода или мляко.
Много полезни при такива състояния са и охлаждащите кремове, съдържащи алое вера, пише ezine.bg.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *