ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

СЕПТОФОРТ СТРОНГ / SEPTOFORT STRONG

Съдържа хлорхексидинов дихидрохлорид, бензокаин, манитол, микрокристална целулоза, повидон, магнезиев стеарат, натриев цикламат, захарин натрий, ментолов аромат, портокалов аромат

Предназначение

septoПастилите СЕПТОФОРТ СТРОНГ са предназначени за облекчаване на болки в гърлото – леки до умерени, без температура и други сериозни симптоми на настинка. Подходящи са при раздразнено гърло, ранички в устата и дрезгав глас или загуба на гласа. Пастилите действат антисептично, дезинфектиращо и обезболяващо.

Как се приема

СЕПТОФОРТ СТРОНГ действа локално, което изисква те да се разтварят бавно в устата; не се дъвчат и не се поглъщат, препоръчително е да се изсмукват докрай.

Възрастни и деца над 6 години могат да приемат по една таблетка на всеки 2-3 часа, но не повече от 8 за денонощие.
Ако в рамките на две денонощия не настъпи подобрение, а към първоначалните оплаквания се прибавят температура, главоболие и усилване на болките в гърлото, този медикамент няма да е достатъчен за успешното лечение. 30-40 минути след изсмукването на таблетката не трябва да се яде и пие нищо, за да се упражни по-дълго терапевтичният ефект на продукта.

Превишаването на максимално допустимата доза може да причини понижаване на кръвното налягане, тремор, затруднен говор, сънливост, нестабилна походка, замъглено или двойно виждане, шум в ушите, раздразнителност, гърчове. При предозиране е наложително да се потърси медицинска помощ.

Възможни нежелани ефекти

В редки случаи медикаментът провокира алергични реакции – раздразване на устната лигавица и езика, лек оток. При отделни пациенти се получават промени във вкусовите усещания. Преходен ефект е оцветяването на зъбите.

Кога НЕ БИВА да се приемат

Този медикамент не бива да се приема при алергия към хлорхексидин, бензокаин или друг негов компонент.

Продуктът не е подходящ за прилагане при големи разранявания в устната кухина.

Не използвайте при периодонтит – болест на венците.

Деца под 6 години могат да прилагат медикамента само по изрично лекарско указание.

Някои пациентски групи – деца, възрастни и болни с изтощен организъм могат да проявят свръхчувствителност към съставката бензокаин.

Бременни и кърмачки следва да избягват продукта; ако прилагането му е наложително, да става само под лекарски контрол.

Взаимодействие с други медикаменти

Пастилите не бива да се прилагат едновременно с други аптисептици за устна кухина и гърло, сулфонамиди и медикаменти срещу Алцхаймер.

Съставки от пастата за зъби намаляват ефекта от СЕПТОФОРТ СТРОНГ, затова след измиване на зъбите трябва да се изплаква много добре устната кухина.

СЕПТОФОРТ СТРОНГ може да повлияе върху резултатите от тестове на задстомашната жлеза. Ако ви предстоят такива тестове, три дни преди това не приемайте СЕПТОФОРТ СТРОНГ.

Усреднена  цена в аптеките – 9 лв за опаковка от 24 пастили

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *