Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Научете защо страдате от косопад и как да го лекувате

Човек има между 100 000 и 150 000 косъма на главата си.

Достатъчни са дори най-обикновени смущения в организма, за да започнат да падат прекомерно. Не се паникьосвайте обаче, а потърсете причините, за да ги отстраните!

kosopad-1Eдин косъм живее от четири до шест години, така че е напълно нормално да губим от петдесет до осемдесет косъма на ден. Но когато те падат сякаш с шепи и това продължава повече от шест месеца, значи се касае за медицински проблем. Откриването му помага да се спре косопада.

Щитовидната жлеза

Тази жлеза регулира метаболизма. Ако производството на щитовидни хормони е недостатъчно, организмът минава на забавен ход. Това е хипотиреодизъм. Процесът на растеж на космите се нарушава и те падат. При хипертиреодизма прекаленото голямо количество хормони ускоряват метаболизма и съответно цикъла на падане на космите. Нивото на хормона THS, което се установява с кръвно изследване, ще покаже, ако има наличие на едно от двете смущения.

В случай на установен хипотиреоидизъм ежедневният прием на синтетични щитовидни хормони компенсира недостатъчното им производство от организма. Достатъчно е лечение от 15 дни до един месец, за да се стабилизира щитовидната жлеза, но хормоналните препарати трябва да не се спират. Заложете и на храните, които съдържат йод (риби, морски дарове, водорасли, йодирана сол). В случай на хипертиреоидизъм синтетичните антитироидни медикаменти ще успокоят прекаленото производство на хормони. Но ще трябва и да се научите да почивате, това е от много важно значение за щитовидната жлеза. Стресът може да доведе до хипертиреоидизъм.

Хормонален косопад след раждане

От един до три месеца след раждането спадането на нивото на естрогените води до чувствителна загуба на косми, съпътствана от силна умора. По време на бременността високото ниво на естрогени в организма поддържа всички косми във фаза на растеж. Тези, които е трябвало да паднат, са получили удължен живот, и след раждането, изведнъж, те се връщат към класическия цикъл и във фазата на падане същевременно.

Ако не кърмите, взимайте в рамките на шест месеца комплекс витамини и минерали, които включват сярни аминокиселини като метионин и цистин, които допринасят за синтеза на кератин, основната съставка на косъма. В някои случаи лекарят може да предпише мускулни инжекции с витамини бепантен и биотин, които да се правят в продължение на шест седмици.

Продължение …

 

Витамин Н – Биотин се бори срещу косопада!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *