ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Билколечителят Дончо Тонев дава супер рецепта срещу шипове

В това интервю прочутият билколечител разкрива уникалната си рецепта срещу шипове.

 

– Вие сте бивш служител на МВР. Как се запалихте по лечението с билки?

– Преди 20 години отидох при един билкар в Нареченските минерални бани. Казва се Иван Бързински и 60 години се е занимавал с лечение. Той е доайенът на билколечителите след Петър Димков, който е всепризнат. Бай Иван почина преди 4 години на 92-годишна възраст. Преди да го срещна, изобщо нямах намерение да се занимавам с билки, но той успя да ме запали, показа ми разни книги. Започнах да чета, завърших курс в Националния център по фитотерапия и народна медицина. Основното за билколечението го научих от бай Иван. В продължение на 10 години всяко лято ходех при него и попивах от уменията му. Занаят не се дава ей така.

Така през 2000-а година започнах да работя самостоятелно и сега аз съм единственият наследник на неговите рецепти. Това, което беше усвоил като знания и умения, го предаде на мен и ми разкри тайните си за лекуване, защото неговите близки нямаха интерес към лечението с билки.

рецепта срещу шипове
Билкарят Дончо Тонев

– Какви болести лекувате?

– Лекувам 4 основни заболявания, пред които традиционната медицина е безсилна – всички алергии, страховите неврози, паническото разстройство и депресията. Сега е сезонът на алергиите, които се проявяват под различна форма – кашлица, кихане, обриви, сърбежи и подуване. Това е страшно нещо! Лекувам ги с комбинация от 4 билки, които прочистват кръвта и унищожават алергена, който е в кръвта. Медицината е силна. Има рецепти за прочистване на кръвта, но няма компонента, която да убие самия алерген. В моята комбинация я има. Научил съм съставките и пропорциите й от бай Иван.

През последните няколко години случаите на страхова невроза при млади хора станаха много. Има тотален срив на нервната система във възрастта 30-40 години. Традиционната медицина е силна, лекува симптомите на неврозата, обаче не изчиства стреса. Хората с години пият антидепресанти. Давам гаранция, че с моята комбинация за 4 месеца ще се излекуват. За 2 месеца махам бронхиална астма, която в повечето случаи е на алергична основа. Не смея да твърдя, че лекувам цирозата на черния дроб на 100%, но имам поне 50 случая, когато съм спасил хора, отписани от медицината.

Жените страдат много от цистит. За 2 месеца лечение с билки всичко се изчиства. Голям проблем за много жени е безплодието. Справям се и с него. И 20 пъти да направят инвитро, не се ли премахнат възпаленията, после плодът се изхвърля от организма. Има много деца, родени благодарение на моето лечение.

– А вие има ли на кого да предадете тайните си?

– Искам и аз като бай Иван да си отида спокоен, да оставя на някого занаята. Моите деца имат други професии, но ще се радвам да предам знанията си на други млади хора, стига да имат желание.

– Много от народните лечители пазят рецептите си в тайна. Вие бихте ли разкрили някоя от вашите, които хората могат да прилагат сами вкъщи?

– Разбира се. Има билки, които ги няма по аптеките и те сами трудно биха си намерили сами. Мога да споделя рецепти с билки, които и сами могат да си наберат. В лечителя няма ли морал, ако само мисли за това как да спечели, не става. Има билки като жълтия кантарион например, които ако не се варят поне 10 минути, нищо не може да се извлече от тях. Ще ви разкрия една рецепта за язва:

Златна рецепта срещу язва

4 килограма суров цвят на жълт кантарион се слага в тенджера с 4 литра зехтин. Затваря се и се оставя да стои 40 дни на слънце. От време на време се разбърква. След 40-ия ден се прецежда с тензух. Получената смес се пие сутрин, обед и вечер по една супена лъжица. С тази отвара изчезват язва, колити, гастрити и всякакви болки в стомаха.

ДРУГА РЕЦЕПТА: две шепи цвят от билката камшик се забъркват със свинска мас и се запържват в едно тиганче. Сместа става жълта. Оставя се 24 часа да престои. Получава се мас, с която се лекуват напукани пети и възпаления по кожата.

Смрадликата пък е най-добрият природен дезинфектант. Доказано е. Хората обаче отиват в аптеката, купуват си една кутийка, правят си запарка с 2 супени лъжици и нищо не става. Трябва да се вземат 100 грама, да се сварят в литър и половина вода, да ври 20 минути и се прецежда. Отварата е годна 3 дена за промиване на рани, жабуркане, прочиства всичко.

– По-възрастните хора страдат най-много от болки в краката и шипове. Каква е рецептата ви за тях?

– Имам страхотно ефективна рецепта. Запишете я!

РЕЦЕПТА СРЕЩУ ШИПОВЕ

В един буркан от компот се слагат 2 пресни сурови кокоши яйца. Слагат се цели, с черупките, и се заливат с винен оцет. Не с ябълков, а задължително с винен. Киснат 3 дена, докато черупките се стопят. С една вилица се махат ципите на яйцата. Остават белтъците, жълтъците и оцетът. Прибавя се 150 г терпентин, разбърква се, докато сместа не стане бяла като боза. Слага се в шишенце, което, когато сместа се утаи, се разбърква. Слага се част от него върху вълнен парцал и се прави компрес.

Първите 3 дена компресът стои по 6 минути на ошипеното място. След това времето се увеличава с по 2 минути, докато стигне до 20 минути. Парцалът не трябва да се пере.

При болки в краката и шипове в краката схемата е друга. Взема се едно бурканче от детско пюре. До половината се пълни с мед и се добавя 100 г сяра за пиене от аптеката. Забърква се и сместа става като тесто. Вечер се прави компрес с една лъжичка от сместа и се слага на петата. Завива се хубаво с найлон и се спи с него. След 10 вечери няма да имате шипове.

Рецепта за разширени вени: 

Много често възрастни хора ме питат как да се излекуват от разширени вени. Взема се обелката на суровия картоф, счуква се на каша, залепва се на разширената вена, спи се с компреса десетина нощи и състоянието се облекчава. Не казвам, че ще ви излекува крайно, но малко ли е да премахне болките в краката?

– Всички болести ли могат да бъдат преборени с билки?

– За рака съм категоричен, че не може да се излекува.

– Сам ли берете билките си?

– Сам. Чакам да се съмне и тръгвам с раницата и кошниците. На изгрев слънце цялата природа се събужда. Бера до 8-9 ч, защото след това не може да се стои в Балкана. Всичко се събужда – змии, кърлежи, рояци мухи. Дотогава работя. Каквото съм набрал – набрал. После се връщам да обработвам билките. Сам ги суша, режа и обработвам. Съхранявам ги в книжни чували.

– А каква е разликата между билкар и билколечител?

– Билколечителят трябва да познава анатомията на човешкото тяло, да има минимални медицински познания и да може да състави комбинация за дадено заболяване. Докато билкарят познава билките, бере ги и е дотам.

– Защо по време на приема на вашите сиропи е забранено пушенето, пиенето на алкохол, газираните напитки и лютите храни?

– Противопоказано е. Докато се пият лекарства, също е забранена употребата им. Щом се провежда лечение с билки, не е желателно да се приемат, а при лечение на болести на нервната система, забранявам пиенето на кафе.

Всеки може да се свърже с билколечителя Дончо Тонев на тел: 0898 764 868.

лечение на шипове
Новият СПОНДИ ГАРД: Спешна помощ при шипове и прищипани нерви

рецепта срещу шипове

Изт.: в „Уикенд“

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 4 до “Билколечителят Дончо Тонев дава супер рецепта срещу шипове

  1. Тони Иванова каза:

    От претоварване в работата получих в тежка форма професионално прегряване. Стяга ме главата тежест, залитане, паник атаки, страхове, депресивни състояния с болки в мускулите и стомаха, подуване на корема. Сега съм по добре, но все макар и по- слаби проблемите съществуват. Можете ли да ми помогнете?

  2. Мариана каза:

    Имам питане. Как може да се излекува алергия, от непоносимост от видове материя дрехи. Получава се едно непрекъснато чувство на настръхване и парене на кожата. Ако нося дреха през зимата ,близка до памука се понася , обаче колкото е по – топло толкова се понася само памучни дрехи и то широки, а не по тялото. Дрехи с ликра не мога да понеса и 10 секунди, вълнени и всякакви материи, чорапогащници – абсурд. Моля дайте рецепта за лечение.

  3. gulshen alieva каза:

    Моля ако може да помогнете на майка Тя е с паркинсон и бързо развиваща се остеопороза цялата е скована не може да се обслужва сама

    • гост каза:

      На видеото име тел. за контакт .обадете се, за да ви помогнат. тук няма кой да ви прочете молбата.
      0898764868 -Билколечителят Дончо Тонев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *