Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Домашен крем за лице и тяло ще накара кожата ви да грее

Две лесни и изключително достъпни рецепти как сами да си направите домашен крем за лице и тяло

Днес все по-често се обръщаме към природата не само при лечение, но и за прилагането на различни козметични средства. Ето защо, в пролетните дни, ще ви предложим две лесни и бързи рецепти как сами вкъщи да си приготвите домашен крем за лице и тяло, с който ще постигнете чудеса за вашата кожа.

Първата рецепта се състои от равни количества кокосово и какаово масло, които се смесват на водна баня.

След това към тях прибавяте малко зехтин.

Накрая сложете чаена лъжичка мед към сместа и добавете няколко капки от любимото ви етерично масло – може да е лимон, портокал, лавандула или друго по ваш избор.

krem
Домашен крем за лице и тяло върши чудеса с кожата ви

Всички съставки се разбъркват много добре, за да може да се получи хомогенна смес.

След това е необходимо да отстраним от огъня сместа и да я оставим да изстине. Накрая можете да разделите вашия домашен крем за лице и тяло в малки бурканчета, по възможност стъклени, и да ги съхранявате в хладилник.

Особено подходящ е този домашен крем за лице и тяло за по-студените дни, за да може да подхранва и да освежава кожата ни, като я прави млада и сияйна.

Втората ни лесна и бърза рецепта изисква да си набавим само три съставки – това са зехтин, восъчна пита и розова вода.

Восъчната пита се поставя в глинен съд и започва разтапянето й на водна баня. По време на този процес е необходимо да се бърка енергично с неметална бъркалка, за да не се окисли сместа на нашия домашен крем за лице и тяло.

След като восъкът се разтопи, се добавя малко количество зехтин или друго етерично масло, както и розова вода. После сместа трябва продължително време да бъде бъркана и, когато стане хомогенна, да се отстрани от огъня и да се остави да изстине.

Този крем също е по-тежък за лятото, но пък в студеното време успешно се справя с лекуването на напукани устни от студ, с лишеите по кожата и други кожни проблеми.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *