Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какви са проявленията и как се лекува варикозата на ръцете

Много пъти съм попадала на интересни материали и препорьки за варикоза и разширени вени на ръцете. Може ли да ми предложите някакви народни средства за това състояние?

М. Димитрова – Асеновград

Когато говорим за варикоза, винаги си пред­ставяме разширените вени по краката си. Но, за съжаление, вените, разположени под кит­ката, на горния край на дланта, също страдат от разширяване.

Причините са прос­ти: пренасяне на голе­ми тежести, заседнал начин на живот, сезонна работа в градината – въ­обще когато ръцете са. по-дълго време отпус­нати надолу. За да не се стигне до такова състо­яние, носете тежките предмети със специални колички. Старайте се ръцете ви при ходене да не са отпуснати надолу, винаги когато се сети­те, ги повдигайте, хва­щайте се например за дръжката на чантата. Избягвайте топлинните процедури, те отпускат вените. А също и горе­щите бани и излагането на слънце. А когато пе­рете и миете съдовете, използвайте не гореща, а топла вода.

ПРЕЗ ЛЯТОТО МОЖЕТЕ ДА УКРЕПИТЕ ВЕНИТЕ НА РЪЦЕТЕ СИ

Всекидневно на тра­пезата ви трябва да има цвекло, зеле, патладжа­ни, домати, пипер. Не за­бравяйте и за горските плодове, преди всичко черна боровинка, къпи­ни, червена боровинка, вишни, сливи.

Знаете ли, че в кожа­та на ръцете се съдържа пет пъти по-малко вода, отколкото в кожата на лицето? Затова кожа­та на ръцете често се обезводнява.

Предлагаме ви малък комплекс упражнения, които са отлична тре­нировка за вените. Пра­вете ги по няколко пъти на ден, особено след като измиете пода или работите в градината. А и след всяка друга работа в наклонено по­ложение:

Изпънете ръце на­пред на нивото на гър­дите и започнете да свивате в юмруци, след което да разтваряте ръцете си – направете 10 пъти.

Повдигайте ръце бавно нагоре пред себе си и също така бавно ги отпускайте – направете 10 пъти.

Задръжте китки­те на ръцете на нивото на гърдите и започнете да ги въртите по по­сока на часовниковата стрелка – 10 пъти, след това в обратната посо­ка пак 10 пъти.

Разтворете ръце встрани и започнете да ги въртите в лактите по посока на часовнико­вата стрелка -10 пъти; след това 6 обратната посока – пак толкова пъти.

Редовно сутрин обливайте ръцете от раменете надолу първо със студена, а след това с топла вода.

Залейте 2 супени лъжици смлени прес­ни листа от леска с половин литър гореща вода и сложете на слаб огън само за 5 минути. Прецедете и изцедете суровината. Правете си бани  на китките на ръ­цете с хладка настойка в продължение на 10-12 минути. Процедурата се прави през ден. Курсът на лечение е 7-8 проце­дури.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *