ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Пелинът има безценни лечебни свойства

Пелинът (Artemisia absinthium) е билка или храст, който достига височина до шест метра. Заради лечебните си свойства хората го наричат Божие дърво.

PelinНякои видове  пелин се използват в различните области на живота ни. Например, някои видове се  използват като подправка или за приготвяне на напитки. Етерични масла от растението се използват в парфюмерията и козметиката.

В тази статия ще разгледаме използването на пелин в народната медицина като лекарство.

При гастрит или язва на стомаха пелинът се вари като чай или просто се дъвчат листата и преглъща слюнката. Ако направите това последователно, болката ще спре.

Пелинът е много добро средство за рани. Пресни листа или накиснати сухи се прилагат към раната. Малките рани бързо зарастват, а гнойните трябва да се мият със силна инфузия (2 супени лъжици на чаша вряла вода). Следоперативните белези, които не зарастват дълго време, се мажат с крем: 2 супени лъжици пелин и чиста свинска мас 2 супени лъжици се държат 5 минути на водна баня. Прецежда се през филтър и се мажат белезите.

За главоболие или мигрена се прилага пелин на мястото, където боли – обикновено челото и слепоочията. Болката бързо минава.

При болки в краката от възпаление на надкостницата, направете компрес: листа и тънки клони от пелин на слой 3 – 5 cм поставете върху болното място и покрийте с памучна или ленена кърпа. Размерът на тъканта трябва да бъде такъв, че да обхваща засегнатата област.

При проблеми със сърцето, включете пелин като подправка за храната си, например вместо чубрица. С течение на времето ще се отървете от много заболявания.

Ако някой е използвал пелин при лечението на други заболявания, моля пишете за това в коментарите.

 

 

Тоник с четири билки за мазна коса

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *