Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Движенията насън предупреждават за Паркинсон

Резките движения насън могат да се окажат предупредителни сигнали за бъдещо развитие на Паркинсонова болест.

3691_bigУчени от университета в Минесота твърдят, че рискът от развитие на Паркинсонова болест може да стане видим чрез някои движения по време на сън. Става дума за удари, блъскане и резки движения с крайниците, описват от meddaily.ru. Подобни движения стават възможни поради нарушения във фазата на бързия сън. Учените вече са доказали, че половината от хората, които извършват подобни движения, в рамките на следващите десет години развиват симптомите на паркинсонизъм или други неврологични заболявания.

Ако един човек с нарушения във фазата на бързия сън живее достатъчно дълго, рискът да развие нервнодегенеративно заболяване нараства до 90%. Хората, които страдат от подобни нарушения, често сънуват динамични и вълнуващи сънища – и в тях водят епични битки. По принцип движенията, които неволно правят през това време, са слаби и дори трудно забелязвани. В някои случаи обаче те са твърде енергични: нашите герои буквално подскачат в постелята си и могат да наранят околните или себе си.

Ако това се случва многократно, жертвите на описаните нарушения трябва да си осигурят безопасна обстановка за отдих и сън. Добре е да се приберат всички предмети, които може да се хвърлят или да се използват като оръжие. Учените поясняват, че при здравите хора по време на бързия сън мозъкът “изключва” мускулите. При тези с нарушения във фазата на бързия сън описаният механизъм работи зле и контролът върху мускулите е слаб.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *