Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Печено свинско месо

Това е идеалното ястие за гости. Печеното свинско месо доставя протеини, а зеленчуците и подправките – полезни за организма вещества. Червеният лук, червените чушки и тиквата, потопени в зехтин и джинджифил, са истинско находище на витамини и минерали.

svinsko pe4enoПродукти

1 тиква, средно голяма, обелена, изчистена и нарязана на кубчета (900 г)

2 глави червен лук, нарязани на шайби

2 големи червени чушки, изчистени и нарязани

2 супени лъжици зехтин

1 чаена лъжица сол

1 чаена лъжица черен пипер

1 чаена лъжица натрошен джинджифил

½  чаена лъжица натрошен бахар

½  чаена лъжица канела

1 кг свински карета

2 чаши ябълков сок или сайдер

Инструкции

Загрейте фурната до 200 °С. Поставете тиквата, лука и чушките в голяма тава. Поръсете с мазнината, половината сол и черен пипер и разбъркайте добре. Оставете настрани.

Смесете джинджифила, бахара и канелата и разбъркайте. Отделете

1 чаена лъжичка от сместа, поставете я в малък тиган и отделете настрани.

Добавете останалата половина сол и черен пипер към сместа с подправките. Натрийте месото с нея и го сложете при зеленчуците в тавата. Печете около 1 час.

Излейте ябълковия сок в тигана с остатъка от подправките. Варете на силен огън, докато се сгъсти и остане около половин чаша.

Когато месото е готово, прехвърлете го на дъска за рязане да престои 10 минути. Излейте половината от ябълковия сок върху зеленчуците в тавата и разбъркайте добре. Печете още 5 минути. Сервирайте ги с месото. Останалата смес предложете като сос за заливка на месото.

Хранителна стойност

294 калории, 2S г протеини, 25 г въглехидрати, 4 г влакнини, 11 г мазнини, от които 3 г наситени, 73 мг холестерол, 360 мг натрий

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *