ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как отслабнах 28 килограма с ленено брашно – рецепта и съвети

Здравейте! Казвам се Марина и искам да споделя с вас как отслабнах с 28 килограма за седем месеца

leneno-seme Преди 3 години аз тежах 94 килограма. Сега съм 66 килограма /плюс-минус 1-2 килограма в дните около месечния цикъл/. Няма да ви пращам снимка ‘преди и сега’, защото на мен самата ми се повръща от подобни манипулации. няма преди и няма сега. Има „бях дебела и отслабнах„. Искам още в началото да подчертая много дебело – за тези близо 3 години не се сблъсках с йо-йо ефекта. Но пък придобих желязна дисциплина. Иначе не може да се отслабне – с каквото и да е, както и да е.

Ето какво направих аз

Първо намалих всичко наполовина. изхвърлих големите чинии. Не ядях никакви пасти, торти и т.н. Спрях газираното. Започнах да ходя пеша на работа. Няма диета, няма режим – каквото и да е, но половин порция.

Малко след това последното ми ядене беше в 17 часа. И все още е така. С една особеност – едно от храненията ми е само от ленено брашно. И още една особеност – един разтоварващ ден в седмицата, а ако съм особено мотивирана – два разтоварващи дни в седмицата.

Рецептата с лененото брашно е лесна. В чаша прясно мляко се слагат 3-4 чаени лъжички ленено брашно, разбърква се и се пие. Прясното мляко може да е зелен чай, може да е смути, може да е плодов или зеленчуков сок, с изключение на цитрусите. Не може да смесвате ленено брашно с кисело мляко.

Когато се разбърка и е готово, малко преди да го изпиете, сложете в него и една чаена лъжица спирулина на прах.

Аз почивам от време на време от спирулината и сутрин я заменям с лъжичка какао, но от хубавото. Гледам да не прекалявам с него, защото малко затяга корема.

Това е. Лененото брашно е моят начин да отслабна. Не е скъпо, ефективно е, но изисква много дисциплина и старание. В началото се свиква, след това е лесно,а сега дори ми е хубаво, защото смених изцяло не само начина, по който изглеждам, но гардероба си.

Марина Арсенова от София

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От 18 до “Как отслабнах 28 килограма с ленено брашно – рецепта и съвети

  1. Stanka каза:

    Защо не може с кисело мляко ,и колко време може да се взима и рочива,благодаря

  2. lidiq каза:

    Здравейте, възможно ли е при продължително време на приемане на ленено семе с кисело мляко да се получат коремни болки от типа на колит

  3. аз каза:

    аз знам, че сваля холестерола лененото брашно/семе независимо с какво се комбинира-чай,мед,кисело мляко,сок

  4. Nadya каза:

    Напитката с ленено семе заменя едно хранене, кое? Закуска, обед, вечеря, или една от междинните закуски? Как се провежда разтоварващият ден?

  5. Слави каза:

    Здравейте, никъде не видях кога се пие това ленено брашно, на гладно ли, вечерта ли? Благодаря! 🙂

  6. Hristina каза:

    Определено детския комплект чинии,са в основата на отслабването :),за лененото брашно е спорно,то много бързо се окислява като се смели и се препоръчва цяло зърно,смляно непосредстявено преди консумация,освен това трябва да е накиснато от вечерта;когато се залее с вода няма окисление,така че спокойно може да се кисне.Овен това има много противоречиви мнения и едното е,че лененото семе не се усвоява от човешкия организъм,и затова е добре да е минимална консумацията,например 1,2с.л.

  7. anna каза:

    Интересно е ,мила г-жо,от какви килограми стартирахте?При такъв режим на хранене/ограничаване и повече килограми за сваляне,лененото семе е само един помощник,но не и основен фактор!А това,че не може да се смесва ленено семе и кисело мляко е ,меко казано-невярно!Аз периодично го ползвам САМО с кисело мляко!И двата продукта спадат към т.нар.,,оспорвано неутрални храни“-с алкалност 7,25 до киселинност pH 6,75!Така,че проблем няма никакъв! Особено,ако имате проблем с прясното мляко,което е доказано трудно за усвояване.

  8. Ваня каза:

    Спирулината е вид водорасло. Има го като хранителна добавка във аптеките. И за него пишат ,че е храната на бъдещето.

  9. Марина каза:

    И това съм го пробвала, но най-добре ми е с прясно мляко или чай. Осен това понякога слагам ленено брашно и в манджите, например в спанак с ориз.

    Истината е, че килограмите за този период не са чак толкова много, даже хич. има случаи, в които хора свалят по 30-ина килограма за 2 месеца. Обаче после си ги връщат, а моите още ги няма… Аз не искам да отслабвам много. Аз просто не искам да дебелея повече!

  10. Пенкилер@ каза:

    Може би е вариант ако млякото се замени с такова от семена или ядки (конопено, овесено, бадемово или друго).

  11. Марина каза:

    Не може кисело мляко, защото лененото семе е ниско алкална храна, а киселото мляко е храна с висока киселинност, и поради тази причина не е добре да се смесват. Може, но да не е много често. В началото и аз се чудех, и ми беше криво, защото лененото брашно не е много приятно, но свикнах. Истината е, че нещата с килограмите при мен се оправиха едва когато започнах да правя някакво елементарно разделение на храните на такива с висока киселинност и алкални. Онова, което ми помогна, поне в началото, е липсата на ограничения – ама ся ще закуся с еди колко си калории, пък на обед ще са не знам колко… Все още ям това, което хапва и семейството ми, но смених чиниите – сега се храня в детски комплект 🙂

    • Хриси каза:

      не мисля, че лененото брашно Ви е помогнало за отслабването, а най-вече намалената храна и дисциплината. Лененото брашно, само по себе си изчиства червата, помага при язва, но за отслабване с 20-30 кг. не е възможно.

    • Ива каза:

      Това са смлени на прах водорасли, които са много полезни и пречистващи организма. Продават се в био магазините. Можете да ги добавяте смутита, салати и фрешове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *