ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Най-добрите билки за релаксация на мускулите

Прочетете какви билки можете да използвате при нужда.

herbs za muskuliРозмарин

Това е много често срещана подправка в кухнята за даване на вкус и аромат на много ястия. Има много ползи за здравето особено за релаксация. Можете да си направите вана с малко розмарин за облекчаване на менструални спазми или мускулни спазми. Можете също така да направите масажи на ставите с масло от розмарин. Горещи компреси върху болезнените или възпалени области намаляват симптомите на артрит.

Валериана

Тя е била използвана в продължение на стотици години за облекчаване на напрежението на врата. Също така има огромен седативен ефект за контролиране на тревожност и проблеми със съня. Можете да направите инфузия на валериана или чай или да вземете природни хапчета от хранителния магазин, защото това растение има силна миризма и може да не е приятно за всички.

Лайка

Това е най-успокояващата билка и една от най-известните и препоръчваните за релаксация. Използва се за лечение на болки в мускулите, но и за менструални проблеми, напрежение, главоболие, тревожност, стрес, нерви и т.н. С нея ще отпуснете напрегнатите мускули и има противовъзпалителни свойства за облекчаване на болки.

Коча билка

Това е билка, която е характерна за Европа от семейството на ментата. Използва се като естествено успокоително и също мускулен релаксатор. Помага за намаляване на подуването на ставите, облекчава главоболието, причинено от напрежение, лекува травми в меките тъкани наред с други свойства.

Лют червен пипер

Често се използва в домовете за рецепти и е доказано, че е по-ефективно за облекчаване и лечение на болки, причинени от мускулни крампи, ефективно и бързо.

Репички

Този пикантен вариант е бил използван от стари времена за облекчаване на напрежението в мускулите, което включва също спазми и болки. Вие ще трябва да купите етерично масло и да го смесите с топла вода за баня или да правите масажи с него.

Мащерка

Това е растение е с големи възможности за естествено отпуснете на мускулите особено неговите етерични масла. Можете да консумирате и чай от мащерка, колкото се може повече чаши за един ден.

Пасифлора

Това е много красива билка и също полезна особено поради факта, че неговите венчелистчета съдържат фитоестрогени и флавоноиди, които имат антиоксидантно действие. Също така съдържа алкалоиди, етерични масла и други съставки за един пълноценен и болкоуспокояващ ефект. Тя се използва при безсъние, мускулни контракции, стрес, тревожност, нервност и др. Можете да го пиете и като чай.

Лавандула

Лавандуловото масло е известно като един от най-ефективните природни мускулни релаксатори. Масажирайте с това масло областта, която е засегната с кръгови движения, за да се увеличи притокът на кръв. След това, вземете горещ душ, за да отпуснете ума и тялото, което също ще даде на мускулите ви възможността да си починат и да се излекуват.

 

Това са билките, които са най-полезни за кожата!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *