Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

КЕТОСПРЕЙ / KETOSPRАY

Съдържа кетопрофен, соев лецитин, пропиленгликол, изопропилов алкохол,етанол натриев дихидрогенфосфат дихидрат, динатриев фосфат додекахидрад, натриев хидроксид, лютиво ментово масло, вода

50150Предназначение

10-процентият дермален разтвор КЕТОСПРЕЙ е предназначен за локално обезболяване. Продуктът е нестероидно противовъзпалително средство.

Как се приема

Продукт за външно приложение. Прилага се по лекарско предписание; максималната дневна доза впръсквания е под 18 за всички проблемни зони на тялото.

Процедурите се изпълняват два пъти дневно. След напръскване на болния участък медикаментът се втрива внимателно и се изчаква да изсъхне. Да се пази от очите, лигавици и открити рани! Да се пази от поглъщане! При нарушаване на тези правила да се търси лекарска помощ.

Възможни нежелани ефекти

Прилагането на КЕТОСПРЕЙ може да провокира алергични реакции – обриви, дразнене на дихателните пътища. Съобщавано е за проява на светочувствителност, екземи, влошаване при бъбречна недостатъчност. Обработените с КЕТОСПРЕЙ участъци от кожата не бива да се излагат на слънце по време и две седмици след терапията.

Ако тези или други симптоми се усилват след прилагането на медикамента, спрете лечението с него и се консултирайте с лекар.

Кога НЕ БИВА да се приема

КЕТОСПРЕЙ не бива да се прилага при алергия към някоя от съставките или към друго нестероидно противовъзпалително.

Медикаментът не е подходящ при открити рани, охлузвания и други травми с нарушена цялост на кожата.

Да не се използва за деца под 12-годишна възраст.

Този медикамент не е подходящ при лечение на обширни участъци от кожата.

Да се прилага след индивидуална преценка при хронични заболявания на сърцето, черния дроб и бъбреците.

Не се прилага при бременни в последния триместър на бременността, както и при кърмачки.

Взаимодействие с други медикаменти

Съвместяването с други медикаменти – например метотрексат, може да промени действието на продуктите за терапия. Необходима е лекарска преценка за възможното едновременно приложение без усилване или отслабване на въздействието. При неподходящо съвместяване може да се увеличи рискът от проява на нежеланите странични ефекти.

Усреднена цена в аптеките – 10 лв

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *