ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Сокът от бреза помага да зарастват раните

Лечебните свойства на сока от бреза са разкрити! Сега ние знаем как лекува рани.

brezov sokОт древни времена сокът от бреза се използва като традиционно средство за заздравяване на рани и регенерацията на кожата. Професор Ирмгард Мерфорт и нейните колеги от Института по фармацевтични науки в университета във Фрайбург изучиха лечебния ефект на сока от бреза на молекулярно ниво. Това проучване е проведено от тях в сътрудничество с Института по молекулярна и клетъчна медицина, Института по експериментална и клинична фармакология, Фрайбургския университет, както и дерматологичната клиника на Университета в Хамбург.

В първата фаза на заздравяване на раната клетките произвеждат определени вещества, които причиняват възпаление временно. Те индуцират миграцията на фагоцитните клетки в мястото на увреждането и абсорбират мъртвата тъкан и бактериите. Учените са установили, че сокът от бреза, по-специално, неговото основно активно вещество бетулин, повишава концентрацията на най-противовъзпалителните средства.

Бетулинът активира протеини, които удължават активността на РНК (рибонуклеинова киселина) и три пъти увеличава времето, през което РНК е все още активна. По този начин, с помощта на РНК се синтезират повече възпалителни вещества.

В следващата фаза лечебните кожни клетки мигрират в раната и покриват дефекта на кожата. Брезовият сок помага с неговите активни компоненти бетулин и лупеол. Те засягат цитоскелета на актина на клетките – „скелет“, който помага на клетките да поддържат формата си. Сокът ускорява миграцията на кератиноцитите – най-многобройните клетки на външния слой на кожата – в областта на раната, което допринася за нейното по-бързо заздравяване.

В никакъв случай не се препоръчва използването на брезов сок вместо стандартните лекарства. Надяваме се, че това откритие ще доведе до създаването на още по-мощен лечебен агент в бъдеще.

 

Носенето на хематит предпазва от болести!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *