ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лечение на подутина с народни средства

Всяка подутина е образувание под кожата.

podutina travmaПричини за възникването й могат да бъдат много – удар или друга травма, бучки от инжекции, артрит, рак, плоски стъпала и носенето на неудобни обувки за подутини по краката и др.

Във всеки случай, ако не знаете причината за подуването, трябва да се консултирате с Вашия лекар.

В тази статия ще ви кажем какви народни средства се използват за подутини, които са се образували в резултат на наранявания и травми.

– Всеки знае, че за първа помощ се прилага студено до 1 час от нараняването. След това се третира със смес от равни количества спирт и йод. Намазването трябва да става два пъти на ден до пълното изчезване.

– Много добро средство при наранявания е лекарственото растение алое. Използват се листата, които се намачкват и се нанасят върху подутината, увива се с найлон и отгоре се връзва с бинт. Тази превръзка се прави за през нощта и всяка вечер се сменя.

– Лечение на подутина може да се прави и с обикновена сол. Рецептата е проста: Разтварят се 2 супени лъжици сол в чаша с вода, добре се накисва в разтвора марля, леко се изстисква и се нанася върху подутината. Слага се бинт и се държи, докато изсъхне.

– Друг вид компрес: Вземете 5 дафинови листа, варете ги пет минути във вода, наложете ги върху болното място и ги завържете с бинт за половин час. И така няколко пъти на ден, докато изчезнат бучките.

– Някои подутини се третират с прясно червено цвекло. Настържете цвекло, разстелете го върху бял лист хартия и поставете компреса върху подутината през нощта. След няколко нощи отокът ще спадне.

– За следващата рецепта ще ви трябва 1 супена лъжица трипроцентов разтвор на йод, 2 супени лъжици лимонов сок и 2 стрити на прах аспирина. Разбърква се и се прави компрес с найлон и превръзка три нощи подред. След това се почива три нощи и пак се повтаря до изцеление.

 

Премахнете пъпката за 24 часа, ето така!

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *