ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Може ли да се лекуваме с бира?

Бирата съдържа полезния компонент ксантогумол, който въздейства на здравето положително в няколко посоки. Сред тях е профилактиката срещу рак, Паркинсон, Алцхаймер.

biraКсантогумолът наистина има полезно въздействие, потвърдиха отново учени от Американското химическо дружество. Науката отдавна изучава този компонент, отбелязват от medikforum.ru. Ксантогумолът се съдържа в големи количества в хмела, а от хмел се прави бирата. Ксантогумолът е мощен антиоксидант, който потиска различни химични канцерогени. Потиска и образуването на нови кръвоносни съдове и мрежи, чрез които злокачествените образувания се хранят и се развиват бързо.

Ксантогумолът е полезен и за сърдечно-съдовата система.
Американските специалисти припомнят, че липсата на антиоксидантна защита води до окислително увреждане на невроните и отключва опасни нервно-дегенеративни заболявания. Ксантогумолът, както можем да се досетим, блокира подобно вредно въздействие. Трябва да разбираме вероятно, че ксантогумолът от бирата може да служи за профилактика на заболявания от рода на Паркинсон и Алцхаймер.

Ако това е вярно, трябва да преосмислим мнението си за бирата като за – все пак! – алкохол. Бирата наистина съдържа ксантогумол, но концентрацията му там не е достатъчна за сериозна терапия на която и да е болест. Бирата съдържа и други полезни компоненти, но не само. Екстрактът от хмел например освен ксантогумол съдържа и фитоестрогени, които при високи дози са в състояние да причинят хормонален дисбаланс. Следствие на този дисбаланс е затлъстяването. Освен това фитоестрогените потискат фертилността и могат да причинят безплодие.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *