ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

БОДИЛАКС – трайно решение на запека и килограмите!

Бодилакс е оригинален натурален продукт

Запекът /хроничната обстипация/ е широко разпространено заболяване, сравнително по-често сред жените и с напредване на възрастта, все повече хора над 60 г. възраст се оплакват от затруднение в дефекацията, поради което прибягват до употребата на очистителни средства.

Важно е да се знае, че под запек трябва да се разбира състояние, при което е налице забавено изпразване на дебелото черво, като изхожданията стават сухи, често пъти накъсани на топчета. Всъщност за запек може да се говори, когато са налице по-малко от три спонтанни изхождания на седмица, без употреба на лаксативни /очистителни/ средства.

Причините, които водят до хроничен запек, са най-различни. Най-важни от тях са: намален прием на храна и преди всичко на суха храна, липса на целулоза в приеманата храна – т.н. растителни влакна, нарушена евакуация вследствие на смъкване на вътрешностите, потискане рефлекса на дефекация, стеснение на аналния канал, употреба на медикаменти със запичащо действие, обездвижване, неврологични заболявания /инсулти, депресии, деменция/ и др.

Лекарствените средства, които причиняват запек, са извънредно много и този факт трябва да се има предвид, тъй като много възрастни болни приемат медикаменти по повод на различни други заболявания. Много често някои от тези

Проф. д-р Петър Манолов
Проф. д-р Петър Манолов

лекарства причиняват атония на чревната мускулатура и водят до запек. Така напр. хипертоници, които приемат верапамил /изоптин/ могат да получат запек, без да подозират, че затова вина има самият верапамил. Още много други лекарства причиняват запек като: бускулизин, спазмалгон, но-шпа, дуспаталин, малките и големи транквилизатори, антидепресантите, антипаркинсовите лекарства, антиацидните средства и т.н.

Едни от най-сериозните причини за възникването на хроничния запек, са органичните /соматични/ заболявания! Измежду тях внимание заслужават обтурациите /запушванията на дебелото черво /туморите/ , различните сраствания след коремни операции, дивертикулозата, полипозата, туморните процеси в съседни органи и т.н.

За редовната дефекация значение имат няколко фактори, а именно:

а/стремеж да се създаде навик в почти едно и също време да се ходи по голяма нужда;

б/приемането на достатъчно течности през денонощието;

в/задължителна консумация на храни, съдържащи растителни влакна, плодове и зеленчуци;

г/системна физическа активност /разходки,фитнес – с цел укрепване на коремната преса;

д/да не се потиска позивът за дефекация, като своевременно се изпразва дебелото черво;

е/преди дефекацията да се правят масажи на корема по хода на дебелото черво в продължение на няколко минути и преди отиването в тоалетната да се изпие чаша топла вода.

Нека да се запомни следното правило: не е задължително всекидневно да има дефекация. Някои пациенти се шокират щом нямат всекидневна дефекация и веднага прибягат до лаксативни средства. Това е напълно погрешно! Нека да се знае, че: НОРМАЛНО е да има всекидневна дефекация; нормално е ако се случва два пъти на ден /но да не е системно!/ нормално е също така ако има дефекация дори през ден.

Нe е нормално, когато има повече от два пъти на ден или липсва дефекация повече от два дни.

Лечението на хроничния запек включва най-различни по състав и механизъм на действие лекарствени средства от синтетичен и растителен произход. В настоящата статия ще се спрем на един нов иновативен продукт от растителен произход, с изключително висока физиологична активност при достатъчно продължителен период на приемане, но в оптималните дозировки, с названието БОДИЛАКС.

Бодилакс е оригинален натурален продукт, съставен от растителни екстракти със синергистично действие, предназначен да регулира моториката на стомашно-чревния тракт и по-специално на дебелото черво при нарушения във функцията им, свързана с хронична обстипация /запек/, хроничния спастичен колит, дивертикулоза, хемороидалната болест и наднорменото тегло.

Иновативният продукт „Бодилакс“ е съставен от зърнастец , ревен, резене, роза, ленено семе, анасоново семе, босилек в оптимални дозировки под формата на желатинови капсули.

Продуктът предотвратява образуването на газове в храносмилателния тракт, куркения, колики, както и общ дискомфорт, който съпътства хроничния запек, като подпомага адаптивните механизми на храносмилателната система и спомага за нормализиране на чревният мотилитет като улеснява физиологичните нужди. Това действие на природния продукт се дължи преди всичко на етеричните масла и влакнините, съдържащи се в някои от съставките му, както и биологично-активните съставки в останалите компоненти на продукта.

Сполучливо подбраните компоненти, съставляващи продукта и адитивно-синергистичният им ефект, гарантират максимално благоприятния ефект при редовната му употреба.

Зърнастецът, благодарение на съдържащите се в него антрахинонови и антронолози гликозиди, смолиси вещества , захари, танини и най-вече етерично масло, които засилват чревната перисталтика преимуществено на дебелото черво, без да дразнят лигавицата на тънките черва. Следователно те са щадящи средства при болни от хронична обстипация, проктоколит, спастичен колит, хемороиди и т.н.

Ревенът съдържа също антрахинонови гликозиди, които освен лаксативното им действие стимулират отделянето на жлъчен сок, увеличава диурезата и по такъв начин намалява телесното тегло.

Сената съдържа антрахинови гликозиди /сенозиди А, В, С, Д, реин и алеомоцин/ флавоноиди/ кемпферол и изорамнетин/, слузести вещества, органични киселини и др. Дрогата е със силно изразено лаксативно действие, дължащо се предимно на антрахиноните, които усилват чревната перисталтика като придвижват чревното съдържимо. Лаксативният ефект настъпва обикновено след около 3-4 часа от момента на поемането им. За да се получи максимален ефект от дрогата е необходима да се взема определено време сутрин и вечер. Антрахиноните, достигайки до дебелото черво, се редуцират от бактериалната флора до активните антрол и антрон, които притежават противомикробно действие.

Резенето е богато на етерично масло и флавоноиди, които оказват спазмолитично, карминативно и секретолитично действие, като потенцират ефектите на антрахиноните с присъщото им лаксативно действие.

Лененото семе е богато на омега-3- мастни киселини,

слузести вещества, провитамин А и др., които притежават олекващо, спазмолитично, противовъзпалително и слабително действие. Диуретичният му ефект е значителен и продължителната употреба води до намаляване на телесното тегло.

Казанлъшката роза съдържа етерично масло с доста сложен състав, тлъсто масло, танини и други съставки, които в съвкупност оказват слабително, противомикробно, спазмолитично и холеретично действие. Установено е, че биологично-активните вещества, включени в предлагания продукт „Бодилакс“, повлияват гнилостните процеси в храносмилателния тракт, като по такъв начин предотвратяват развитието на чревни инфекции и възникването на дисбактериоза, действат очистващо на дебелото черво, елиминират задръстващи жлъчните пътища субстрати и облекчават процеса на стеатоза в черния дроб.

Анасонът съдържа етерично масло, което в голямата си част се състои от анетол, анизалдехид, анизкетон и анизова киселина, холин, протеини, танини, смолисти вещества, мазнини и др. Анасонът притежава очистително, отхрачващо и успокояващо действие.

Действа диуретично и отпуска гладката мускулатура на червата и пикочопроводите.

Стимулира стомашната секреция. Действа уриколитично.

Наред с положителните ефекти на лаксативните средства, не трябва да се пренебрегват и някои нежелани странични явления на същите, особено при продължителната им употреба. Из между разнообразните негативни страни на тази група средства, следва да посочим следните: чревна атония, загуба на натрий и калций, намалена резорбция на витамини и минерали, повишена загуба на течности и т.н.

Лаксативните средства не трябва да се приемат при следните случаи: кръвене от дебелото черво, мелена /черни изпражнения/, илеус /запушване, преплитане не червата/, улцеро-хеморагичен колит, болестта на Крон, стеноза на червата /тумори/, деца под 12 г., както и бременни /през първите три месеца на бременността/, кърмачки. Задължителна е консултацията с лекар!

Проф. д-р Петър Манолов, д.м.н.

бодилакс
БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 8 до “БОДИЛАКС – трайно решение на запека и килограмите!

  1. Веселин Марков каза:

    Великолепно! Рекламната статия затвърждава основателното усещане за девалвацията на“научните“степени и звания у нас след 1989 година- процес, мощно поддържан от кликата“библиотекарска академия“, която раздава професури по заслуги към Партията, ДС и атестационните комисии! Не мисля, че проф.Манолов има общо с тези измамници, но за жалост хлъзгаво се намества сред нелицеприятните и негодни“учени“- търгаши, експлоатиращи обеднелия и болен нещастник с присъда“роден(и живущ)в бг“… Защо така остро? Ами: първо, последното изречение, пилатовското“Задължителна е консултация с лекар!“. То снема всяка отговорност от“съзидателя“на чудодейния илач, но не само по отношение на евентуални неблагоприятни последствия от употребата му; то поражда логично съмнение дали изобщо следва да се очаква положителен, оздравителен ефект! Още повече, че говорим за т.нар.“хранителна добавка“(дори не и билково“лекарство“), а такива са по-скоро пожелателни, нежели препоръчителни или необходими… Не е случайно, че мнозинството лекари гледат на тях с“благосклонно“…недоверие- ако не помагат, поне не(бива да)вредят; повечето фармацевти пък направо ги разграничават от лечебните средства и никой никога не ми е препоръчвал такива като алтернатива на което и да е лекарство! За съмнителния имидж на подобни алхимически бъркочи родно“производство“, разбира се, сериозно се“потрудиха“небезизвестните братя“д-ри“Тошкови, които изпревариха световната инвазия на неприлично скъпите псевдо-лекове, като заляха нашия пазар с таблетирани пресовани сушени билки за всяка болка и болест! И безброй наивни, обезнадеждени болници у нас хвърляха оскъдните си средства на вятъра, защото професори от всякакъв калибър опортюнистично мълчаха, преценявайки потенциала на бъдещия“пазар“на панацеи от млени сушени билки… Тошкови стигнаха дотам, че предписваха(и“произвеждаха“)дори кисело мляко на хапчета- и това- в Родината на киселото мляко! А българските овце купуваха… И се“лекуваха“…(Впрочем, аз ползвам минало време, но далаверата върви с пълна сила, дори и аз ползвам някакви глюкозамини и колагени с надеждата да помогна с нещо на закъсалите си стави; и чакам да натрупам неколкомесечен“стаж“- според“предписанието“- за да…оздравея и, най-паче- да си облекча бюджета, захвърляйки и тази илюзия, вносна при това- световно ноу-хау)…
    Това, което инспирира моя коментар, обаче, беше цената… 45 лева за месец! И колко месеца, другарю професор, ще трябва да захранвам семейната Ви манифактура, за да се поздравя с редовна и безпроблемна дефекация?(Като се има предвид, че не съм на пределна възраст и все още- Слава Богу!- не“лекувам“хронични болежки с торба доживотни илачи, вероятен причинител на констипация).
    Болен ще си, българино, болно ще си, човечество, докато някой Достоен не изхвърли търговците от Храма!
    Апропо: бая на стопен планински сняг срещу рак, СПИН и ебола! Телефон:911-666. Евтино, в брой, без данъци.

  2. Христов каза:

    БЛАГОДАРЯ – MERCI за коректния отговор! отново ще опитам да поръчам БОДИЛАКС! на 05.08 .т.г.
    направих поръчка по телефон,но и до днес не съм получил пратката? ако е имало!
    има ли схема за приемане на Бодилакс в смисъл всеки ден или след изхождане през ден-два? мерси

  3. Меги Иванова каза:

    Здравейте. Бодилакс може да се приема и след операция. Бъдете здрав! Поздрави

  4. Христов каза:

    от 1 г. и 7м. съм опериран от рак на дебелото 4ерво ! от тогава имам страхотен запек,минават
    5 до 8 дни изхождане с големи напънина интервали! МОЖЕ ЛИ ДА ЗАПО4НА ПРИЕМА НА БОДИЛАКС?? мерси

  5. Сашка каза:

    Невероятен специалист! Преди години бях при него заради същия проблем – упорит запек. Какво ли не пих и ядох, за да сложа край на кошмара, но проблемът при мен беше сериозен. Завинаги нещата се оправиха след срещата ми с проф. Манолов. Той ми приготви билкова рецепта (като тази, която се споменава в статията) и забравих какво е запек. Да е жив и здрав!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *