Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да подпомогнете храносмилането си естествено?

Предлагаме ви три метода, с които ще подмопогнете своето храносмилане по естествен начин.

hranosmilane1Храносмилането е начина, по който тялото разрушава хранителните частици, за да се абсорбират в кръвния поток. За съжаление, има няколко неща, които смущават процеса на храносмилането, което води до усложнения като излишък на газ, подуване на корема, гадене, запек и диария. Ако искате да се сведат до минимум тези неприятни симптоми, можете да направите няколко незначителни промени в диетата и начина си на живот.

Първи метод – Подобряване на вашата диета

Увеличете приема на фибри. Те са най-добрия ви приятел, когато става въпрос за храносмилането, защото улесняват преминаването на храната през червата.

Те регулират нивата на кръвната захар чрез забавяне на храносмилането и позволяват на глюкозата от храната да навлезе в кръвния поток с по-бавни темпове.

Избягвайте мазни храни. Мазните храни забавят целия храносмилателен процес. Избягвайте да ядете пържени, обработени и замразени храни, които са склонни да бъдат с високо съдържание на мазнини.

Яжте пробиотици. Пробиотиците са един вид добри бактерии, подобни на намерените естествени в човешкото тяло микроорганизми, които спомагат за здравето на червата. Богатите на пробиотик храни са кисело мляко, кисело зеле, меки сирена, квас.

Избягвайте натрий, нишесте и изкуствени подсладители. Ако редовно страдате от подут корем, трябва да избягвате храни, съдържащи големи количества нишесте и изкуствени подсладители.

Вие също трябва да се избягва преяждането по време на хранене, тъй като това също увеличава шансовете за подуване на корема.

Избягвайте храни, които допринасят за производството на газове. Примери за такива храни са повечето сортове боб, както и зеленчуци като зеле, броколи и карфиол.

Избягвайте газирани напитки. Содата и другите газирани напитки съдържат много въздух, което увеличава количеството на газ в тялото.

Яжте по-бавно. Когато ядете прекалено бързо, вие сте склонни да поглъщате повече въздух, което допринася за производството на газове.

Ако подозирате, че може да сте чувствителни към определени храни, трябва да ги премахнете от вашата диета в продължение на няколко дни, за да видите дали можете да почувствате разлика в храносмилането.

 

Продължение…

 

Кои билкови растения за кое ястие подхождат!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *