ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Хранене и инсулт: от какво трябва да се откажем

Здравословното хранене намалява риска от инсулт или инфаркт до 30%. Възрастните трябва да се замислят върху диетата си, пишат от American Journal of Clinical Nutrition.

britИзданието е публикувало британско изследване по въпроса; научен екип от Кралския колеж в Лондон проследява как влияе отказът от типично английското меню. Отказът от традиционни продукти като бекон, яйца и сладкиши намалява опасността от патологии, твърдят от medikforum.ru. Наситените мазнини и захарта трябва да бъдат избягвани от хората над 40 години, смятат изследователите.

В рамките на своето изследване лондонските учени наблюдавали състоянието на сърдечно-съдовата система в група от 160 човека, които се съгласили доброволно да минат за три месеца на здравословна диета. При всички тях теглото намаляло средно с 1.3 килограма, а холестеринът в кръвта се понижил с 8%. Подобрили се показателите на артериалното налягане и функциите на бъбреците, намалели пристъпите на сърцебиене. Всички тези фактори показват по-малък риск от инфаркт, инсулт или други съдови проблеми.

Ръководителят на проекта ТомСандърс припомня, че по-голяма част от сърдечните пристъпи и инсулти се случва на хора, които до момента не са били в рискови групи. Затова той препоръчва преходът към здравословно хранене да се предприема в съответната възраст, без да се чакат критични ситуации. Това е някакъв вид профилактика на инфарктите и инсултите. Британската кухня по традиция те затрупва с мазнини, сол и захар – а трябва да се премине на плодове, зеленчуци и риба и всичко ще е много по-спокойно, уверява д-р Сандърс.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *