ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кои храни са най-важни за здравето на бъбреците?

Храната има изключително значение за работата и здравето на бъбреците: бъбреците се нуждаят от много минерали и витамини, за да са във форма.

4u6Ако не получаваме необходимия обем от минерали и витамини, бъбреците ще страдат и ще се разболеят, предупреждават от medikforum.ru. Точно по тази причина специализираният сайт сочи три най-важни за здравето на бъбреците храни. Ето кои са те:

  • Храни с ниско съдържание на калий. Всички продукти, които съдържат малки дози калий, са много полезни за бъбреците – те им действат укрепващо. Ако приема много калий, един човек рискува да развие бъбречна недостатъчност. Може да се достигне и до сърдечна недостатъчност заради опасното състояние хипергликемия. Сред храните с ниско съдържание на калий можем да посочим ябълки, ядки, боб и патладжани.
  • Чушки. Още един продукт, подкрепящ здравето на бъбреците, са чушките. В тях има високи стойности на витамините С и А, които са много важни за работата им. Ако прибавяме неголеми дози чушки в храната, ние ще я направим по-вкусна и полезна. Важно е обаче този продукт да не се препържва или преварява, защото полезните му съставки се рушат.
  • Чесън. Той е чудесно средство за унищожаване на вредните бактерии в организма. С малко чеснова добавка в ястията ще намалим риска от много болести. Чесънът чудесно пречиства организма като цяло и в частност – бъбреците.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *