Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Японско откритие: Нетрадиционен начин за контролиране на диабета

Когато гледате комедиен филм или разказвате смешна история на приятелите си или на семейството, допринасяте за доброто си здраве. Независимо дали вие се смеете, или се наслаждавате на звънкия смях на друг, това ви прави щастливи.

Смехът е чудесно лекарство. То носи физически, емоционални и социални ползи и прогонва негативните мисли. Смехът е прост процес, като в същото време е най-добрата техника за вътрешно упражнение. Дълбокият смях, извиращ от корема, кара да се потрудят диафрагмата ви, коремът, дихателната система и даже раменете ви. Ето защо техните мускули са по-добре отпуснати след порция добър смях. Освен това при силен смях вдишваме дълбоко, което освобождава и прочиства дихателните пътища, подобрява вдишването и притока на кислород.

Да се смеем е полезно и за сърцето. Когато се смеем, тъканите, които изграждат мрежата на кръвоносните съдове се разширяват, което пък води до по-добър приток на кръв. Това играе важна роля в борбата с атеросклерозата и намалява риска от сърдечен инфаркт. Освен това релаксиращият ефект на смеха понижава високото кръвно налягане. 15 минути smyahсмях на ден са достатъчни, за да се запази сърцето ви в добро здраве и да се предпазите от сърдечносъдови проблеми.

Намалява стреса
Смехът е чудесен лек срещу стрес. Той понижава нивото на хормоните на стреса – кортизол и епинефрин. Смехът кара мускулите ви да работят и стимулира кръвообращението – в резултат намалява някои симптоми на стреса. Когато сте в стрес, гледайте комедия и ще се убедите колко скоро ще се почувствате по-добре.

Подобрява съня
Ако имате проблеми със заспиването, смехът е най-доброто лекарство, което можете да изпробвате. Смехът подтиква тялото да произвежда повече от хормона мелатонин, който пък ни помага да спим по-добре.
Ето защо вечер се смейте със семейството си или с приятели, така ще се отпуснете и ще благоприятствате дълбокия и възстановяващ сън.

Бори депресията
Смехът може да помогне на хората, които страдат от сезонна или от постоянна депресия. Едно научно изследване доказа, че смехотерапията може да подобри състоянието на депресия при възрастните хора. Смехът създава позитивно състояние на духа. Ако сте в стрес или в депресия, смехът ще ви помогне.

Стимулира имунната система
Ако имунната ви система е отслабнала, можете да я подсилите с редовна доза смях. Много изследвания доказаха, че смехът може да укрепи имунната система, като увеличи броя на антителата, на клетките, които се борят с възпаленията, както и на Т-клетките в кръвта.

Облекчава болката
Смехът функционира като естествено обезболяващо. Това е доказано от изследване, проведено в Оксфордския университет, Великобритания. Хората, които се смеят много, понасят болката около 10% по-добре, отколкото тези, които се смеят малко. Смехът освобождава ендорфини, хормоните на радостта, които намаляват усещането за болка. Освен това смехът отвлича мисълта от болката.

Контролира диабета
Смехът може да помогне също човек да държи диабета си под контрол. Според изследване, проведено в университета в Цукуба, Япония, смехът понижава нивото на кръвната захар след хранене при хората, които имат диабет тип 2. Как точно става това, още не е изяснено, но се предполага, че смехът влияе директно на невроендокринната система, която контролира нивото на кръвната захар в организма. Понижаването на кръвната захар може да се дължи на изразходваната от мускулите на стомаха енергия, когато се смеем, пише сп. „Здравен журнал“. Освен това смехът може да спести на диабетиците микросъдовите усложнения.

Гладка кожа
Ежедневният смях може да ви помогне да изглеждате по-млади. Когато се усмихвате или смеете, над 15 мускула на лицето работят едновременно. Това увеличава притока на кръв и предпазва от появата на бръчки.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *