Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пет правила за здрави стави

През пролетта може да почувствате, че проблемите с болните ви стави са станали по-сериозни. Има начин да си помогнете, ако спазвате няколко прости правила.

  • kolqnna-bolkaПрекарвайте по-дълго време на открито, за да може организмът ви да се зарежда с витамин D, съветват от kp.ru. Яжте повече извара и сирене. Благоприятно въздействие върху ставите имат и такива храни като аспержи и авокадо – едно авокадо в седмица е достатъчно да поддържа необходимото попълнение от магнезий, В-витамини, да се грижи за еластичността на хрущялните тъкани.
  • Когато слънцето стане силно, не излагайте ставите си на греенето му дълго време. Не прекалявайте и със солариумите; ако имате проблеми със стави и разширени вени, възможните възпалителни процеси ще се активират.
  • Ако чувствате ставите си сковани или намирате, че са отекли – особено след физическо натоварване, погрижете се за тяхното охлаждане. Криотерапията помага: направете си студен компрес, като покриете ставата с хавлиена кърпа, а върху нея положите пакет с лед от фризера. Останете така 20 минути – отокът и болката ще намалеят и кръвообращението ще се подобри.
  • Ако имате време и ресурс – погрижете се за балнеотерапия. Ставните заболявания се повлияват добре от определен вид минерални води, съчетани с лечебна физкултура, електропроцедури и ултразвук.
  • Не ходете отпуснати и прегърбени, изправете стойката! Когато сме облечени в зимните си дрехи, ние не обръщаме особено внимание на тези подробности. Ортопедите не случайно обръщат внимание на това, че в края на зимата повечето хора са изгубили добрата си осанка. Това не просто загрозява и влошава външния вид, но и целия опорно-двигателен апарат губи тонус. От лошата, отпусната стойка най-силно страдат гърбът и колянните стави.

LecoVita ПЕРИФЕРИН – за здрави стави, ставни връзки, кости, сухожилия и хрущяли!

„Пия Периферин превантивно. Всички мои по-възрастни роднини се оплакват от ставни болки. Аз се чувствам добре и вярвам, че дължа това на Периферин“ – Мая Атанасова

LecoVita ПЕРИФЕРИН

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Пет правила за здрави стави

  1. Иван каза:

    Едното коляно ми е оперирано, другото също се ме наболва, особено сутрин. Болкоуспокоителните пък дразнят стомаха ми, позната аптекарка ми препоръча Остеомув и има благоприятен ефект. Пробвайте ако имате проблеми със ставите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *