Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да разпознаете диабета при малките деца?

Признаците на диабет при децата трябва да бъдат разпознати навреме, за да е по-ефективно лечението

деца диабет По данни от проучване, направено през 2012 година, процентът на децата, страдащи от диабет през последните години, е нараснал почти два пъти. Днес, с риск да имат диабет са дори новородените и кърмачетата. Въпреки това, онези деца, които имат това заболяване, най-често то е било в резултат на вродени заболявания или свързани с наследствени фактори.

Но при по-големи деца (над 3 години) най-честата причина за диабет са инфекциозни болести като морбили, болки в гърлото, а дори и грип. Освен това, развитието на диабет и може да доведе до физическо нараняване: тежки фрактури, травми и стрес. Като правило, има и случаи, при които диабетът може да е временен и да продължи няколко години, докато детето влезе в пубертета.

Друга причина, поради се появява заболяването диабет при децата е прехранване на детето, неспазването на правилата на здравословното хранене и ниска или липсваща физическа активност. Ако родителите прекаляват със сладките и мазни храни, ако са му давали да пие газирани напитки и са пренебрегнали съветите на лекарите, тогава вероятността детето да развие диабет е много висока.

Това са основните външни признаци, които трябва да ви накарат да проверите кръвната захар на детето. Ако те са налице, незабавно дайте урина за проба:

– Често уриниране, включително енуреза (неволно изпускане на урина през нощта)

– Сухота в устата (детето постоянно е жадно)

– Повишен апетит

– Сухота и лющене на кожата, външни признаци дори наподобяващи псориазис

– Зачервяване на външните ъгли на устните и езика

– Така наречения „диабетен руж“ на челото, брадичката и горната част на клепачите.

– При тежки случаи може да има загуба на зъби и рязко измършавяване

След като най-малко един от тези признаци е налице, родителите трябва да се свържат със своя педиатър за направление при ендокринолог, който да постави точна диагноза.

Обикновено, когато диабетът е открит се назначава комплексно лечение, което включва медикаменти, правилно хранене и подобряване на физическата активност. Спазването на диетата при диабет е много важен компонент от лечението.

Най-често тя се определя лекуващия лекар, като се има предвид вида, степента на заболяването, възрастта и теглото на детето. Най-често това е диета с ниско съдържание на мазнини, която напълно елиминира употребата на наситени мазнини и абсорбира силно въглехидратите и богатите на фибри, протеини и витамини.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *