ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Три домашни рецепти за лечение на пъпки

Всяка година световната фармацевтична промишленост пуска нови и нови продукти, анонсирани като оръжие срещу досадните обриви и пъпки. Преди да се охарчите за някой от тях – пробвайте да се справите с домашни средства!

pupПонякога решението е простичко, но изисква например промени в начина на живот, разкриват от medikforum.ru. Неприятните пъпки по правило се появяват в най-неподходящи моменти и точно тогава, когато никак не ги очакваш. В такива случаи е добре да се обърнем към опита на поколенията и да проверим един по-лесен и евтин начин за лечение. Ето как:

  • Мляко и индийско орехче. Тази смес се забърква с консистенция на паста, в малко количество – орехчето се настъргва и се капват няколко капки прясно мляко. От пастата се взема с върха на показалеца и се нанася леко върху критичната “точка”. Кожата се подсушава и изчиства от патогени благодарение на антисептичното действие на орехчето. Ако правите това всеки ден, проблемът ще изчезне за една седмица.
  • Краставица. Настържете я на ренде – да се получи нежна кашичка, и нанесете върху лицето си. Стойте така 40 минути и измийте с топла вода. Краставицата не само има свеж аромат, но успокоява кожата и предпазва от появата на нови пъпки. Ако имате акне, ще ви се отрази добре всекидневната краставичена маска.
  • Ментов сок. Той прави с кожата истински чудеса. Като по чудо я изчиства от неприятните обриви и гнойни пъпки! Изцедете сок от китка свежа мента и намажете с него лицето си. Останете така половин час и го измийте с топла вода. Не се увличайте и не надхвърляйте този лимит от време, защото ментата подсушава кожата и ако това е прекалено дълго, резултатът няма да ви хареса.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *