ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето каква е ползата от дафиновия лист!

Дафиновият лист е популярна подправка. Използват я за ароматизиране на различни ястия, тя участва в приятния букет на различни маринади и саламури.

BayLeavesПаралелно с това дафиновият лист е и лекарство: целебната му сила е позната от древността и отдавна се използва като лекарство, описват от otvetin.ru.

Дафиновият лист съдържа множество микроелементи, дъбилни вещества и фитонциди. Благодарение на това той съдейства за освобождаването на организма от шлаки, балансира енергията и спасява от умора. Укрепва имунитета и подобрява устойчивостта на организма към болестотворните бактерии. Дафиновият лист най-сетне съдейства за лечението на туберкулозата – ароматните му съставки потискат развитието и растежа на болестотворните микроорганизми, причиняващи заболяването.

Дафинов лист можете да използвате при заболявания на устната кухина – стоматит и възпаление на венците. Ако имате зъбобол и не можете да измислите друго спасение – направете си бърза отвара от дафинови листа и се жабурете; болката скоро ще утихне. Настойка от дафинов лист облекчава страданията при захарен диабет, артрит и болки в ставите.
Отвара от лаврови листа за вани – цели и частични, е отлично средство при потене на краката или гъбички, както и срещу гнойни заболявания на ушите и скалпа. Лавровото етерично масло пък спасява от синузит и дори от декубитални рани.
Рецептите с дафинов лист често са представени със сушена маса. Както при много други лечебни растения, дафиновият лист лекува и в сушен вид.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *