Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ЛОРАТАДИН / LORATADIN

Съдържа лоратадин, лактоза монохидрат, царевично нишесте, микрокристална целулоза, колоидален силициев двуокис, повидон, магнезиев стеарат

Предназначение

lorЛОРАТАДИН е противоалергичен продукт, прилаган при реакции на свръхчувствителност от лигавиците и кожата. Препоръчва се при сърбеж, обриви, отоци, запушен нос и кихане, други прояви на алергия. Подходящ за алергичен ринит, хронични уртикарии, парене и сърбеж в очите.

Как се приема

Таблетките ЛОРАТИДИН се препоръчват в дози и с продължителност в зависимост от здравословния проблем. Медикаментът е предназначен за продължителна употреба, максималният срок за лечебен курс е 6 месеца.

Ако няма други указания, деца над 12 години и възрастни могат да вземат една таблетка от 10 мг дневно – наведнъж или разделена за два приема.

Деца от 6 до 12 години приемат терапевтична доза от половин 10-милиграмова таблетка за 24 часа (5 мг). По преценка на лекуващия краткосрочно може да се приложи доза от 10 мг дневно – таблетка, разделена за два приема. Медикаментът се поглъща непосредствено преди или след хранене, с вода.

Възможни нежелани реакции

Лечението с ЛОРАТАДИН може – макар и рядко – да причини нежелани странични ефекти. Обикновено се касае за замайване, главоболие и постоянна умора.

При отделни потребители се появява усещане за сухота на носната лигавица, пресъхване на устата и трудно преглъщане.

Рядко се отбелязват стомашен дискомфорт, гадене и повръщане, промени във вкуса. Има също информация за колебания на артериалното налягане, сърцебиене, тревожност, влошена концентрация. Коментирани са и мускулни болки и крампи.

При лабораторен анализ се доказват отклонения в чернодробните показатели – при продължителна употреба.

При предозиране могат да се получат сърдечни усложнения или нервно-мускулни реакции. Препоръчителна е лекарска консултация и в зависимост от проявите – да се предизвика повръщане или да се направи стомашна промивка.

Кога НЕ БИВА да се приема

ЛОРАТАДИН не се използва при алергия към някой от компонентите.

Медикаментът не се прилага при деца под 6-годишна възраст.

Не се препоръчва при бременни и кърмачки.

Потребители с чернодробни и/или бъбречни заболявания приемат редуцирани дози по преценка на лекуващия.

Взаимодействие с други медикаменти

ЛОРАТАДИН може да участва в комплексна терапия с други медикаменти, но само след лекарска преценка. Особено внимание се изисква при възможното комбиниране с някои антибиотици от рода на еритромицин и кларитромицин, или с продукти за лечение на гъбични инфекции – кетоконазол, итраконазол.

______

Усреднена цена в аптеките – 11.50 лв за опаковка от 30 таблетки х 10 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *