ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Два мита за грипа

Грипът може би вече ни се е разминал, но не пречи да научим някои полезни неща за него. Той едва ли ще ни остави на спокойствие във времето напред!

gripОколо грипа, както може да се очаква, витаят какви ли не слухове и митове, коментират от kp.ru. Ето два от най-разпространените:

*Витамин С може да ни предпази от вирусната зараза. Това наистина е мит. Витамин С е антиоксидант. Антиоксидантите предотвратяват различни окислителни процеси, възпалителни заболявания, мутации на тумори. Една хипотеза за профилактичната роля на витамин С срещу грип наскоро е била проверена експериментално. Хипотезата гласи, че този витамин е в състояние да убива грипните вируси. И това се оказва вярно! Но има една смущаваща подробност: в лабораторни условия за унищожаването на грипния вирус са били необходими 7-8 грама витамини. За човек, който иска да “убие” грипа с витамин С, ще са необходими две и половина стандартни опаковки, взети наведнъж. Излиза, че хипотезата е вярна само в лабораторни условия – а извън тях е мит.

*Ваксината срещу грип разболява сериозно. Това също е мит, наистина. Ваксината не съдържа вируси, дори не отслабени вируси или дори ДНК: съдържа единствено протеинови частици от повърхността му. Когато ги разпознае след инжектирането на ваксината, нашата имунна система започва да изработва антитела, за да се защити. Ако впоследствие в организма попадне истински грипен вирус, имунната система се справя успешно с него. За да се развие това защитно поведение е необходимо време – около четири седмици. Именно по тази причина ваксинирането трябва да се направи около месец преди прогнозираното начало на поредната епидемия.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *